Vladimír Slavík: Šíření neověřených informací

Obdivuji občany, kteří se snaží získat objektivní informace prostřednictvím sociálních sítí. Ale na koho jiného se mohou obrátit? V Hrabové stále neexistuje obecní web nebo FB, který by občanům na jejich požádání objektivní informace poskytl.

Včera zveřejnil na FB skupiny Ostrava-Hrabová občan Rostislav Gromnica fotosnímky rozestavěných bytových domů v zatáčce u Šídlovce. Následně se k tomuto tématu rozvinula tato diskuse…

Paní Marcela Poláčková napsala, že většina obyvatel Hrabové je velmi nespokojena s touto stavbou, protestovali už před realizací.

Je to lež jako věž. Žádný průzkum veřejného mínění se nekonal, nebyly ani  žádné významnější protesty veřejnosti. Protestovalo pouze několik občanů, bylo je možno spočítat na prstech jedné ruky.

Paní Marcela Poláčková pak pokračovala: Ale jelikož v územním plánu byl tento soukromý pozemek veden jako stavební, tak byly protesty zbytečné, ani ohledně výšky budov.

Opět jsou zmiňovány údajné protesty včetně kritiky výšky budov).  

Paní Andrea Gorecká by ráda věděla, kdo ty domy staví. Odpovídá pan Rostislav Gromnica, že se mluvilo o firmě Spa Living, ale ověřeno to nemá.

Pokládám za neseriózní zveřejňovat něco, co nemám ověřené. Na adrese https://www.rezidenceostravahrabova.cz/kontakt/ není o stavební firmě žádná zmínka.

Pan Dalibor Hrabec sděluje, že se staví podle územního plánu, který obsahuje i architektonická omezení.

Paní Marcela Poláčková k tomuto sdělení poznamenává, že tyto domy jsou vyšší, jež povoluje územní plán.

Paní Marcela Poláčková se zde pouští „na velmi tenký led“. Asi netuší, jak významnou úlohu má  územní plán při vydávání územního rozhodnutí a stavebního povolení.

Jestliže je územním plánem povoleno na určité parcele stavět bytové domy např. maximálně se dvěma podlažími a podkrovím, pak nelze stavět domy vyšší. A v zatáčce u Šídlovce územní plán dokonce povoluje čtyři podlaží  a podkroví!

Pan Dalibor Hrabec si pak postěžoval, že mu nepovolili na domě druhé patro, střešní terasu a sedlovou střechu.

Paní Marcela Poláčková k tomu poznamenává, že pro každého platí asi jiná kritéria. O to jedno poslední patro se bojovalo docela usilovně, ale pak jistý pan zastupitel prohlásil „metr sem, metr tam“  a tak máme věžáky.

Ale to jsou naprosté bláboly! Pro výšku bytových domů „v zatáčce“ platí kód prostorové regulace č. 17 a žádný pan zastupitel to nemůže změnit.

Pan Dalibor Hrabec pak toto sdělení aplikoval na „kostku z lípy“.

Asi měl na mysli objekt, který se nyní  staví na místě bývalé restaurace „U Lípy“. Neupřesnil, co mu na této stavbě vadí.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]