TORALI: Hrabová bude mít v druhé polovině roku svou knihobudku

Již delší dobu usiluji o to, abychom měli v Hrabové tzv. knihobudku. Myšlenka knihobudky je jednoduchá – dejte knihám druhou šanci – jedná se o komunitní pouliční knihovnu, kde si můžete kdykoliv přijít půjčit knihu a buď ji po čase zase vrátíte nebo za ni přinesete jinou;-) A kde jsme na hrabovskou knihobudku sehnali část peněz?

Spolek TORALI se na konci března letošního roku, ve spolupráci se Zuzkou Ľuptovcovou a Kubou Tomášem, přihlásil s projektem “Knihobudka pro Ostravu-Hrabovou” do zaměstnaneckého grantového programu společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.

Logo společnosti, která stojí za grantovým programem

Logo společnosti, která stojí za grantovým programem

Je mi ctí a potěšením veřejnosti oznámit, že včera mi přišlo vyrozumění, že spolek TORALI s projektem uspěl. Zuzko a Kubo, děkujeme! Samozřejmě děkujeme i společnosti Hyundai, že nás podpoří částkou 10 000 Kč.

Knihobudka ve Vratimově | zdroj: www.knihovna-vratimov.cz

Knihobudka ve Vratimově | zdroj: www.knihovna-vratimov.cz

Grantový program „Společně 2021“

Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.: Záleží nám na našich zaměstnancích a proto rádi podpoříme projekty, kterých se sami účastní a nebo nám je doporučí. Naši zaměstnanci mohou do grantového řízení každý rok přihlásit neziskovou organizaci dle svého výběru a získat pro ni až 20 000 korun. V roce 2021 jsme podpořili 38 projektů a rozdali tak 661 900 Kč.

Přehled podpořených projektů 6. ročníku grantového programu Společně najdete na stránkách společnosti: https://hyundai-motor.cz/o-spolecnosti/grantovy-program-2

Projekt “Knihobudka pro Ostravu-Hrabovou”

Žadatel: TORALI z.s.
Požadovaná výše dotace: 10 000 Kč
Cíl projektu:

Budky s možností zapůjčení knih či časopisů rostou po celém městě, avšak odpočinková zóna v Hrabové bohužel zatím žádnou nemá. A přitom by bylo velice příjemné mít možnost si vypůjčit knihu či časopis a v klidu si jej přečíst v našem lesoparku Hrabovjanka nebo parčíku před úřadem v Ostravě-Hrabové. Jedná se o takovou minipůjčovnu knih, která by obyvatelům dokázala zpříjemnit den.

 

Jak bude knihobudka vypadat?

Knihobudka může být i dřevěná..

 

 

Štítky: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]