Pavel Vitásek: Reakce na článek na Hrabová.Info o Tiskárně v Dubí

V dubnu letošního roku jsem napsal na Hrabová.Info článek “Tiskárna v Dubí: Zpravodaj obce si představujeme trochu jinak”, kde jsem shrnul získané informace o výběru tiskárny, která za naše peníze “sází” a tiskne Hrabovské listy. Článek se dostal i k panu Pavlu Vitáskovi, který mi na něj zaslal následující reakci. Stojí za to si přečíst pozorně celý text…

Vážený pane,

děkuji za Váš komentář, i když si myslím, že je úplně zbytečný, protože obec Hrabová si jede stále ve stejné lajně. Každému, kdo trochu vidí, musí evidentně vidět, že při srovnání se zpravodajem, co připravoval pan Žizka s panem Slívou, je to jak nebe a dudy.

Se zájmem jsem si přečetl rozhodnutí Rady MOb Ostrava-Hrabová a jsem naprosto přesvědčen, že domluva s tiskárnou z F-M je 100%. Proč si to myslím?

Jednak námi zaslaná kalkulace starostovi byla na zpravodaj v plné barvě na všech stranách, tedy ve stejném levelu, jak byl tištěn zpravodaj námi, když na něm dělal Petr Žižka. Nemyslím, že takto vychází teď, tedy už tady tiskárna z F-M šidí svého věrného zákazníka, ale bohužel pan starosta ani ostatní to nevidí, ale asi to není jen tak, ale jak jste správně poznamenal, něco z toho před volbami možná kápne.

A dále, když se podíváte na můj mail, tak v poslední větě píši toto: “Kdybyste to chtěli takto, tak samozřejmě i cena za sazbu bude někde jinde, byla by výrazně nižší.” Tedy tím jsem chtěl starostovi říct, pokud Vám nevadí, že to vypadá jako referát do školy, tak ano cena za sazbu bude jiná a to někde v řádu 2000 – 3000 Kč bez DPH maximálně. Vyšší cena byla stanovena v případě, že bych si s tím pohrál, tak aby tam byly barvičky, vypadalo to hezky, byly tam jasně oddělené části, rozhovory, výročí, úmrtí atd.

Nemám potřebu se tlačit, kde mě nechtějí a ani bych o takovou spolupráci asi nestál, je rozdíl, když noviny dělá člověk co se novinařinou živí celý život, ale dle mých informací to teď dělá snad člověk co připravoval jízdní řády. Chápu, že ve svém oboru bude asi dobrý, ale pustit něco takového do tisku, to chce za mě opravdu hodně odvahy. Kdybych to měl dělat, tak jedině v koordinaci s panem Žižkou a panem Slívou. Je nejlepší, když něco takového dělají lidé z lásky k obci, kde žijou a nevidí za tím jen peníze jako konkurence z F-M. Za mou 20-ti letou praxi v tiskárně jsme netiskli hezčí zpravodaj než ten, který tvořili ti dva uvedení. To jen tak na okraj.

Každopádně ještě jednou děkuji za Váš článek, udeřil jste hřebíček na hlavičku, ale to k ničemu není, lidé teď asi mají jiné starosti než se zabývat zpravodajem a starostovi je asi jedno, že kvalita klesla o světelný rok někde, a to se opakuji, k elaborátu studenta střední školy.

Mějte krásné dny.

S pozdravem Pavel Vitásek
Tiskárna v Dubí s.r.o.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]