ZmapujTo: Úředníci stornovali podnět, aniž by ho předali k řešení samosprávě

Před několika dny se v aplikaci ZmapujTo objevil zajímavý podnět, který se týkal doručování zásilek České pošty na území městského obvodu Ostrava-Hrabová. Místo toho, aby se tím úředníci zabývali, nebo jen předali podnět k rukám samosprávy, stornovali ho se stručným komentářem: “Nejsme Česká pošta”.

Občan/občanka se však nedal a jeho podnět i reakci si můžete přečíst níže v článku.

ZmapujTo: #182908

Jiné hlášení, problém, Hrabová

Jiné hlášení, problém, Hrabová

Skrze: Úřad MO Hrabová
Komu: Česká pošta Hrabová

Dobrý den,

již nesčetněkrát byl na naši adresu, Příborská 491/22, 72000, doručen Českou poštou dopis adresovaný na úplně jinou adresu někomu jinému. Takže doručujeme na finální adresu za Českou poštu. Nehlásil bych to, kdyby se to nestalo již pravidlem.

Děkuji za zprostředkování odezvy a nápravu.

Odpověď úředníků na sebe nenechala dlouho čekat. O několik okamžiků později podnět stornovali a pravděpodobně považují věc za uzavřenou/vyřešenou. 25.6. 2021, změna stavu hlášení (Oznámeno instituci -> Stornované hlášení), komentář: Nejsme Česká pošta.

Občan/občanka se však nenechává odbýt a taktéž zareagoval bleskově:

Slušnější odpověď na skladě nemáte?

Ovšem děkujeme za podnětný komentář, že nejste Česká pošta, to jsme opravdu nevěděli.

Nejste českou poštou, avšak jste zástupci občanů na ÚMOb Hrabová, kteří navíc sedí v jedné budově s konkrétní Českou poštou, která tyto excesy vytváří.

Chcete tedy po jednotlivých občanech, aby si stěžovali a aby to někdy za půl roku na centrále ČP někdo zamítl podobně jako vy? Není lepší soustředěný tlak obce na pobočku ČP příslušné k dané obci? Obecní samospráva a Státní podnik…tak nějak je to spolu souvisí = služba občanům.

Prosím, abyste změnili svůj přístup. Děkuji.


Z pozice zastupitele a dohledového správce nad aplikací ZmapujTo, to nemohu nechat bez povšimnutí. Zeptal jsem se proto dnes tajemníka úřadu na jeho názor a požádal o předání podnětu občana/občanky samosprávě:

Dobrý den, pane tajemníku.

V souladu s textem, který jste loni zveřejnil v Hrabovských listech (že nemají občané řešit podněty přes prostředníky, ale mají je dávat kompetentním osobám přímo či přes aplikaci ZmapujTo), se na úřad v Hrabové obrátil/a občan/ka a požádala slušně o pomoc se systémovým řešením problému s Českou poštou. Jelikož se daný problém v Hrabové objevil za poslední tři roky již mnohokrát a všichni víme, že stěžovat si na facebooku je k ničemu, byl jsem mile překvapen, že konečně někdo požádal úřad mimo sociální sítě o pomoc.

Čím více jsem byl mile překvapen postupem občana/občanky, tím více jsem rozčarován nad postupem, který jste zvolil vy nebo někdo z vašich podřízených.

S pozice zastupitele Vás tedy žádám o vysvětlení, proč v Hrabovských listech chcete po občanech, aby dávali podněty kompetentním osobám, či je posílali přes aplikaci ZmapujTo a nestěžovali si přes sociální sítě, když pak problémy/podněty řešíte tak, že je zametete stornováním pod koberec a ještě informujete občana/občanku tak, že ho zesměšníte a uděláte z něj debila – Nejsme Česká pošta.

To jste si vy nebo někdo z Vašich podřízených nevšimli, že občan jasně v podnětu píše Skrze: Úřad MO Hrabová -> Komu: Česká pošta Hrabová.

Z pozice zastupitele Váš také žádám, ať tento podnět občana/občanky předáte samosprávě k vyřešení. Prosím Vás o Vaši reakci a vyrozumění, na které jednání RMOb Hrabová tento podnět občanky předáte.

S pozdravem, Orkáč

 

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]