Dočká se letos Hrabová vánoční výzdoby/osvětlení?

Vše začalo tímto podnětem, který jsem obdržel na konci loňského listopadu. “Dobrý den, pane Orkáči. Pracuji jako obchodní zástupce a tak hodně jezdím po celé Severní moravě. Včera jsem si říkala proč Hrabová nemá vánoční výzdobu, třeba na veřejném osvětlení jako ostatní okolní vesnice. Děkuji.”.

Loni jsme se již i přes mou snahu vánoční výzdoby nedočkali, protože na to dle sdělení tajemníka úřadu nebyly vyhrazeny v rozpočtu peníze.

Dobrý den,

každoročně se doplňují prvky vánoční výzdoby a je na to pamatováno v rozpočtu MOb Hrabová.  Vánoční prvky  jsou dokupovány a rozmísťovány na návrh Kulturní komise a po schválení RMOb. S vánoční výzdobou na veřejném osvětlení v letošním roce nebylo uvažováno.

Ing. Jan Socha
tajemník

Na posledním loňském zastupitelstvu jsem však při schvalování rozpočtu pro rok 2021 požádal z pozice zastupitele vedení obce o to, aby nezapomněli na slib, který dali nám občanům – že v roce 2020 to již nešlo, ale vánoční výzdoba v roce 2021 bude na Paskovské ulici, před úřadem a na Šídlovci.

V lednu jsem pro jistotu radním slib veřejnosti připomněl a nakonec dostala úřednice Mgr. Tajchmanová za úkol výzdobu objednat, jak jsem zapsal i do úkolovníku https://trello.com/c/V9PE6aje

(3.2. 2021) Jednání rady

Paní Kelnarová navrhuje vyzdobit Paskovskou vánoční výzdobou + výzdoby stromů podél parčíku na Šídlovci (návrh paní Kopitzové). Úkol pro Mgr. Tajchmanovou.

Na minulém jednání rady seznámila Mgr. Tajchmanová radní s předběžnými nabídkami firem na vánoční osvětlení a nakonec byla pověřena zajištěním poptávky minimálně u tří firem na výzdobu Paskovské, náměstí na Šídlovci a před úřadem.

Doufejme, že se na vánočním osvětlení nebude až tak moc šetřit, když jsme žádné v minulosti v Hrabové ještě neměli. Když je na vedení obce tlak veřejnosti, jde všechno snadno;-)

Dobrý den pane Orkáči,

vánoční osvětlení ul. Paskovské je v současné době v jednání. Až budu mít bližší informace, budu Vás informovat.

Hezký den

Mgr. Jana Tajchmanová, DiS.
vedoucí odboru

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]