Nová zastávka u úřadu/školky vzniknout může…

Jak již tu a tam zaznělo: Magistrát města Ostravy nesouhlasil se zřízením nové zastávky mezi zastávkou Šídlovec a Kostelík. Nesouhlasné stanovisko obdrželo vedení Městského obvodu Ostrava-Hrabová, které navrhlo jako místo pro novou zastávku “náš” prostor před domem vedle ulice Bažanova.

Magistrát vysvětluje svůj nesouhlas tak, že se jedná o krátkou vzdálenost mezi novou zastávkou a následující zastávkou Kostelík. Dne 7.10. 2021 proběhlo jednání na MMO ohledně vzniku nové zastávky a určení možného místa, kde nakonec bylo dohodnuto, že nová zastávka muže být zřízena, avšak na jiném místě než byla požadována.

Následující den tuto možnost “nového místa” řešila paní Helena Horňáková z odboru dopravy s policií (Mgr. Pokorný), která sice ze vzniku nové nácestné zastávky nebyla nadšena, ale nakonec zaznělo, že by zde zastávka vzniknout mohla.

Podmínkou však bude, že se zde nesmí autobus předjíždět a ani objíždět. Dále dle rozhledových trojúhelníků musí být až 65m od ulice Bažanova směr Šídlovec, viz mapy.cz

Financování vybudování nové zastávky

ÚMOb Hrabová si může na své náklady nechat zpracovat projektovou dokumentaci, kterou musí PČR a jiné orgány schválit.

Dále je třeba připomenout, že nástupiště autobusových a trolejbusových zastávek veřejné linkové osobní dopravy dle Statutu města Ostravy zřizují a udržují městské obvody a také zajišťují jejich vybavení čekárnami pro cestující.

Štítky:

Jeden komentář

  1. Vladimír+Slavík říká:

    K tomuto komentáři využiji svů “selský rozum”.

    1) Nová zastávka MHD u nové školky je nezbytná. Na západní straně lze vybudovat “záliv”. Pokud to nebude možné i na protější straně, tak zde “záliv” nebude. Stejně jako není na některých jiných zastávkách v Hrabové.

    2) Chápu že každá nová zastávka je pro MHD nežádoucí. Brždění a rozjezd není zadarmo. Možná by bylo řešením, kdyby Hrabová si to zaplatila. Odhaduji to na cca 20 tisíc ročně, což v našem rozpočtu je “prkotina”.

    3) Pokud jde o dopravní bezpečnost, tak řidiči aut na Paskovské ulici si časem zvyknou, Stojící autobus na nové zastávce bude překážka v provoze, kterou musí řešit podle platných dopravních předpisů.

    Předpokládám proto, že nová zastávka je reálná a bude brzy zřízena.

[email protected] [email protected]