Využití budovy školky na Příborské ulici

Občané Hrabové jsou stále více znepokojeni tím, že se po tolika letech od rozhodnutí přesunout školku za úřad neví, jak budou využívány objekty po školce na Šídlovci. Vedení městského obvodu opakovaně připouští, že již dávno mělo být o využití budov rozhodnuto. Starosta Igor Trávníček v září 2021 na jednání zastupitelstva řekl, že nabídl CTP parku (průmyslová zóna), aby v budově na Příborské ulici provozovali “firemní” školku.

Výsledek online ankety Hrabová.Info (96 odpovědí)

Výsledek online ankety Hrabová.Info (96 odpovědí)

Od té doby čeká rada městského obvodu na vyjádření paní Petry Pivovarové z CTP, zda-li by o provozování školky v budově na Příborské ulici měli zájem. V zápisu z jednání rady ze dne 11.10. 2021 se píše:

Jiří Dolejška se ptal na odezvu CTP na využití MŠ Klubíčko k dětské skupině. Zatím taková odezva, jak informoval starosta, není.

Proč jsme ještě ani po dvou měsících nedostali od CTP odpověď?

Hrabová se odpovědi od CTP zcela bezpochyb nedočká a není mi tak jasné, na co se ve skutečnosti čeká. Níže uvádím, co jsem se od paní Pivovarové dne 20.10. 2021 dozvěděl, když jsem si s ní o tom psal. Zajímalo mě, proč se nebyli schopni k tomu ani za dva měsíce vyjádřit:

Aktuálně nemáme potřebu školky, nabídku jsem brala informativně. Pokud obdržím konkrétnější informace o nabízené budově, projednám s firmami v CTParku, zda by měli zájem. Zřízení firemní školky ovšem není otázka několika měsíců.

Každopádně využití budovy je v gesci obvodu.

Pokud to chápu správně, tak starosta a celá rada městského obvodu čekají na vyjádření CTP, ale CTP bralo nabídku jen informativně a žádné konkrétnější informace o nabízené budově od starosty nedostali a nemají se tedy k čemu vyjádřit.

Tento článek tedy lze zakončit slovy, která opakovaně píše na svém blogu pan Slavík… “něco shnilého je ve státě dánském”.

Štítky:

16 Komentáře

  1. Vladimír+Slavík říká:

    Kdyby byl MOb Hrabová “řádným hospdářem”, tak využití prostor po školce na Přborské ulic by se řešilo s potřebným předstihem. Náš MOb tak, bohužel, neučinll. Stále se neví, co tam bude. . Hrabová tak přichází o ujrčité finanční prostředky za nájem těchto prostor.. Ale nikomu to nevadí! Ani zastupitelům ani občanům. Soudím tak podle průběhu jednání nedávného zastupitelstva..

    • Radomír Orkáč říká:

      Pan Slavík opět píše nepřesně. Já jsem zastupitel a mi to vadí. Říkám to veřejně, píšu to veřejně a i jeho tvrzení “Soudím tak podle průběhu jednání nedávného zastupitelstva..” neni pravdive. Tvrdim, ze je vycucane z prstu. Na poslednim jednani zastupitelstva prisla pani a ta se na to ptala (obcane), pripominkoval jsem to i ja z pozice zastupitele (zastupitele). Ptal se na to v nedavne dobe Martin Vesely (obcane). Pripominkovali jsme na poslednim jednani zastupitelstva ve vice lidech i anketu na vyuziti budov, ktera byla vice trapna, nez seriozni.

      Nevim, co si od tech “nepresnosti” pan Slavik slibuje. Pokud je uvaden zdroj (jednani zastupitelstva), pak kazdy muze posoudit, jestli se jedna o nepresnosti nebo lzi.

  2. Šárka+Tomisová říká:

    Co si pamatuji, byl příslib, že školka na Příborské zůstane.
    No… příslib… spíše jedna z podmínek stavby nové.

    Byla by tam ale i skvělá umělecká škola. Možná, kdybych si mohla vybrat, byla bych asi více pro to druhé.

    Co mi ale hlava nebere, že kapacita nové školky (design připomíná autosalon), je stejná jako u té staré…

  3. Vladimír+Slavík říká:

    Pan zastupitel Radek Orkáč mne opětovně peskuje, že piší nepřesně, že jedna paní se na to ptala a že i on to připomínkoval.
    Je to možné. Pro mne je důležité usnesení zastupitelstva. Žádné v záležitosti postupu při řešení dalšího využití prostor po MŠ nebylo přijato. Třeba usnesení o zadání stavebně-technického posudku u budovy na ul. V. Huga nebo usnesení o výpočtu nákladů na rekonstrukci prostor na Příborské ulici na byty nebo na jiný nebytový prostor s komerčním využitím.

    Zde naše zastupitelstvo selhalo, a není to poprve. Na místě pana Orkáče bych určitě na protest proti neschopnosti zastupitelstva řešit zásadní problémy Hrabové na svou funkci rezignoval. Nechápu, proč pan Orkáč tak neučinil. Asi se mu líbí možnost pronášet své “diskusní příspěvky” na jednání zastupitelstva. Dlouhotrvají proslovy s racionálním jádrem, na které nikdo nereaguje.

  4. Radomír Orkáč říká:

    Vazeny pane Slaviku, chapu proc prskate…
     
    ale resit vse usnesenim neni vubec potreba a neni to ani mozne. Od toho jsou zapisy, aby se vedelo, co se resilo. Resit treba 100 usneseni za jednani zastupitelstva je totalni nesmysl a vubec nerozumim, proc to navrhujete. Uz tak tam travime treba 4 hodiny a to je jen par usneseni.
     
    Navic usneseni ma u nas hlidat kontrolni vybor, ktery nefunguje a my jsme se pokusili odvolat jeho predsedu. Nepodarilo se. Usneseni jsou porusovana, takze za mnohem vetsi tlak povazuji tlak verejnosti, ktery je obrovsky – skolka, oprava cest, parkovani, hala, atd. U vyuziti budovy skolky se navic ukazalo, ze nabidka CTP na skolku je jen vymluva, to by mel proverit kontrolni vybor. Psal jsem o tom v clanku nad komentarem, cetl jste ho? Jak muzete napsat, ze je to zastupitelum jedno? A uz vubec nechapu, proc jsem hazen do stejneho pytle s ostatnimi?
     
    Starosta mi neustale odebira slovo a nemohu se prakticky k palcivym problemum vyjadrit. Kdyz mi ridici odebere slovo, je jasne, ze co chci nemohu probrat ani slovne a ani formou usneseni.
     
    Pane Slaviku, napsal jste, ze to je obcanum i zastupitelum jedno, nebo nenapsal? Napsal jste nebo nenapsal, ze soudite dle posledniho jednani zastupitelstva? Bud to pisete, protoze nevite, ktera bije, nebo zamerne lzete… jako reakci uvadite, at rezignuji – nevidim k tomu duvod. Neni v Hrabove nikdo, kdo by to resil poctiveji nez ja a dost mozna ani kdo by to krome me vubec “resil”. Kdybych o tom nenapsal, muzeme se zase sejit v prosinci a rict si… nic se neudelalo, CTP jeste neodpovedelo.
     
    Loucim se vsak s veskerou uctou, kterou k Vam chovam.

  5. Milan Slíva jr. říká:

    Opravdu si pan Slavík představuje, že by se rezignací zastupitele Orkáče cokoliv vyřešilo? Můžu ho ujistit, že právě naopak, nevyřešilo by se vůbec nic. Naopak by, s největší pravděpodobností, panu starostovi přibyl další pasivní „kývač“. Pročpak si pan Slavík přeje, aby zastupitelstvo opustil nejaktivnější zastupitel, který se o věci zajímá v největší míře a snaží se je řešit a co je hlavní, informovat občany? Opravdu zastupitel, natož opoziční, nese odpovědnost za kroky celého zastupitelstva a v hlavní řadě rady, v jejíž kompetenci je řešení uvedeného problému? Mnohokrát jsem říkal, že blogerské snažení pana Slavíka vnímám krajně negativně, shledávám ho skrz naskrz prolezlé dojmy bez bližší znalosti problému, ale co je nejhorší, nepozoruji z jeho strany snahu svou neinformovanost jakkoliv zlepšit.

  6. Vladimír+Slavík říká:

    Můj návrh na rezignaci Radka Orkáče na funkci zastupitele má reálný základ. Přes veškerou snahu a veškeré úsilí se mu nepodařilo prosadit jeho návrhy, Logickým důsledkem je rezignace. V zastupitelstvu by ho nahradil Ing. Tomáš Konečný. Kde bere pan Slíva jistotu, že to bude pouhý “kývač”? Možná by tento občan byl velkým přínosem pro zlepšení činnosti současného zastupitelstva.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Vladimíre, Vladimíre, opět, zase a jen dojmy, přestože správná informace je k dispozici na pár kliknutí. Zastupitele Orkáče by v žádném případě nenahradil Ing. Tomáš Konečný.

    • Radomír Orkáč říká:

      Já své voliče pane Slavíku nemíním zklamat. Složil jsem přísahu a hodlám bojovat. Sám jste mi psal, že už školku řešit nemám a že těch pár drobných miliónů navíc není dle Vás problém. Školka se mi líbí, ale vše co se dělo kolem, včetně nezískání dotace, jen tak nenechám a nedám na Vaše slova, že už to nemám řešit.
       
      Kdo ví, co za Vašimi snahami stojí, jen doufám, že to není zastrašování, ale jen Vaše ješitnost, že jsem upozornil na Vaše nepřesnosti, pokud byly záměrné a vy na mě za to útočíte, pak lze s jistotou tvrdit, že to jsou lži.
       
      Každý normální člověk by napsal, ano omlouvám se, neměl jsem všechny informace a snažil jsem se vyvolat diskuzi… Bohužel tohle vy neumíte a pak plácáte to co je výše.

  7. Vladimír+Slavík říká:

    Milane, Milane, všeználku Hrabové. Kdo by v případě rezignace Radka Orkáče se stal zastupitelem MOb Hrabová za volební subjekt SNK Hrabované pro zbývající funkčí období? Buď Libor Hromádka nebo Tomáš Konečný. Já tipuji Tomáše Konečného.

  8. Vladimír Slavík říká:

    Prskám, lžu, píši nesmysly, ale dosáhl jsem svého cíle. Začíná se diskutovat o tom, kdo by zastupitele Ing. Radka Orkáče v případě jeho rezignace nahradil. Pro prosazení prospěšných záměrů dobré.úmysly nestačí. Je nutná i správná strategie a taktika, a toto umění jmenovaný, bohužel, neovládá.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Vladimíre, to kdo by případného odstoupivšího zastupitele Hrabovanů nahradil, není věcí diskuze, ale pořadí je striktně dáno a určuje ho zákon. Čekal jsem omluvu a ne další nesmysly, ale co jiného čekat od ješitného člověka.

  9. Radomír Orkáč říká:

    Ano, prskání, lhaní a psaní nesmyslů mi nikdy nešlo… Jestli má mít zastupitel tyto vlastnosti, jsem rád, že jste měl u voleb své uskupení STAN-KPH, kterou jste zakládal, propagoval a byl na jejich kandidátce. Co na tom, že tohle všechno píšete pod článkem, který popisuje Vaše fatální selhání vůči občanům Hrabové – “Zachováme školku na Příborské”.
     
    STAN-KPH: Budeme pod­porovat výs­tavbu nové školky a zároveň prosazovat zachování školky na Šídlovci (Příborská ulice), s cílem udržet komfort dětí a maminek z této loka­lity.
     
    Jak se zde, pane Slavíku, ukázal Váš smysl pro strategii a taktiku, to mi rozum nebere.

    https://youtu.be/8dcPI0KXCZk

  10. Vladimír Slavík říká:

    Klub přátel Hrabové jsem zakládal s tím, že to bude spolek občanů, kteří po volbách v roce 2018 zlepší kvalitu samosprávy v Hrabové. Bohužel se tak nestalo. Když jsem to zjistil, tak jsem neprodleně z tohoto spolku vystoupil a stal se jeho kritikem. Myslím, že mé kritické postoje k tomuto uskupení jsou jasné všem čtenářům Hrabovských novin. Když s něčím nesouhlasím a nemohu to změnit, tak se od toho zřetelným způsobem distancuji.

[email protected] [email protected]