Vyšel almanach s příběhy ze života hasičů

Hrabovští dobrovolní hasiči si letos připomínají 125 let své existence. Kromě toho, že toto výročí náležitě oslavili slavnostní valnou hromadou, na kterou, jak je nevyhnutelně „nutné“, navázalo neformální posezení v altánku u hasičárny, vydal Sbor dobrovolných hasičů (SDH) také objemný almanach. Autoři, Petr Žižka a Milan Slíva, na více než sto stranách mapují historii sboru, ale především ukazují současný život hasičů, kteří tvoří nejpočetnější a jeden z nejstarších spolků v Hrabové.

Texty doplňuje velké množství fotografií z různých akcí. Almanach dostali členové sboru a hosté zmíněné slavnostní valné hromady. Věříme, že příběhy, které tato brožura přináší, jsou zajímavé i pro ostatní obyvatele obce, tedy nečleny hasičského sboru. Budeme tedy na tomto webu některé části almanachu postupně publikovat. Texty jen patřičně upravíme (například zkrátíme) pro potřeby webu.

Úvodním textem bude vzpomínka na oslavy 120 let hrabovských hasičů. Není to tak dávno, co se tato velkolepá slavnost odehrála, takže většina Hrabovanů si to pamatuje. Pro ty ostatní může být reportáž zajímavým poznatkem. Takže již brzy čtěte na Hrabova.info.

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]