(FOTO) Zimní údržba chodníků a cest v Ostravě-Hrabové

K provádění zimní údržby je zpracovaný „Plán zimní údržby místních komunikací a chodníků“, kde je popsáno, za jakých povětrnostních podmínek a kdy má zhotovitel údržby vyjet. Jelikož úředníci nemají ve smlouvě s úřadem sjednanou pohotovost, zřídilo vedení obce tzv. operační štáb zimní údržby, který je k dispozici lidem, když nejsou zrovna úředníci na úřadě. Viz vysvětlení paní Moskalové:

Nejsem placená za dispečink či domácí pohotovost, resp. tato činnost – dispečink, není oficiálně zřízený.

Úředníci navíc v drtivé většině případů nejsou ani z Hrabové, takže když nastane situace, že začne sněžit o svátcích, musí někdo úřadu pomáhat. Pomocným orgánem při zimní údržbě místních komunikací je operační štáb zimní údržby zřízený při ÚMOb Hrabová. Předsedou operačního štábu zimní údržby je Igor Trávníček, starosta městského obvodu Hrabová, místopředsedou Jiří Dolejška, členy štábu jsou Vladislava Kopitzová, Ing. Jan Socha, Petr Balušek a vyčlenění zaměstnanci ÚMOb Hrabová a městské policie.

Igor Trávníček, 27.12. 2021 (SMS odpověď občance Hrabové, která mu jako předsedovi a starostovi nahlásila neudržování místních komunikací):

Dobrý den, přes svátky jsem v Hrabové takřka nebyl (včetně dneška) a o sypání měl rozhodovat někdo jiný. Mluvil jsem před chvílí s člověkem, který provádí posyp a co nevidět tam bude. Trávníček

Plán zimní údržby, který byl dne 29.12. 2021 zveřejněn na webu obce, je ke stažení v PDF.

Kontakt na předsedu a místopředsedu operačního štábu:

Úřad na webových stránkách zveřejnil kontakty na členy operačního štábu

Úřad na webových stránkách zveřejnil kontakty na členy operačního štábu

Reakce na facebooku k zimní údržbě:

  • Polanská Anna: Zdravím Vás pane Radku, šla jsem se projít na hřbitov a překvapilo mě, že není ničím ošetřeny zledovatělý povrch kopečku u hřbitova. Dá se s tím něco udělat ze strany obecního úřadu? Je to tam fakt hodně kluzke. Hezký den Polanská.
  • Blanka Krištofová Madziová: Dobrý den, nejen kolem hřbitova to klouže, ale celý Šídlovec je zledovatělý….hlavně cesty…zase vedení obce zaspalo?
  • Renata Kukolova: To je přece klasika.Proč brát ohled na lidi .Chodníky na Šrobarove a vedlejší cesty ty tu neviděli Žaden posyp.
  • Rosťa Toman: Kloužou všechny vedlejší cesty v Hrabové, není to jen Šidlovec a okolí hřbitova, klouže i horní konec Hrabové!!! K čemu se pořídil nový traktor?
  • Lucie Vajdová: Rosťa Toman dnes jsme málem bourali… a to jsme jeli krokem kolem parku na Šídlovci…. čeká se na jaro?
  • Rosťa Toman: Lucie Vajdová na oteplení, které má přijít. Tak nač sypat, že?!!
  • Renata Kukolova: Tak s tim je třeba něco dělat. Když už se dělají během roku nesmyslné věci.To je problém konečně něco udělat pro lidi a ne jen sám pro sebe.

Jak probíhala zimní údržba dne 10.12. 2021 se můžete podívat na Google Photos. Od úřadu dále na jižní konec Hrabové údržba chodníků provedena nebyla, naopak od úřadu směrem na Šídlovec byl dokonce proveden posyp solí:

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]