(FOTO) Hrabová: Jan Kohoutek začal s přípravou trvalé expozice

Říká Vám něco přezdívka Vodňajs či Vodník? Možná právě vaše vzpomínka pomůže doplnit sekci v rámci expozice, kterou Jan Kohoutek plánuje v budoucnu zpřístupnit veřejnosti na své zahradě uvnitř rekonstruované tramvaje.

Hledají se fotky a vzpomínky na Františka Viščora

Generace dnešních šedesátníků si jistě vzpomene na pána, který mazal výhybky na trati tramvaje v místech konečné zastávky Hrabová Ščučí. Jmenoval se František Viščor a všichni mu říkali Vodňajs/Vodník.

Svou aktivitou (věnoval se dětem, staral se o ně a dokonce je i doučoval) ovlivnil velkou spoustu dětí. Dětem vedle drážního domku s čekárnou připravoval vodu se šťávou a chodil s nimi na hřiště, které bylo vytvořeno na malém prostoru mezi drážním obloukem a lesíkem. Obrubníky hřiště byly udělány z cihel, povrch byl pravděpodobně škvárový, byly tam dva sloupy a pan Viščor tam natáhl sítě a hrál se tam badminton.

Je dokonce možné, že ještě před 20 lety pan Viščor pomáhal stavět tenisové kurty v Hrabůvce, nedaleko Lr Health & Beauty Systems, takže je šance, že ho někdo bude znát z tohoto období.

Pan Kohoutek by chtěl v rámci expozice věnovat malou sekci i právě Vodňajsovi, za to že se dětem věnoval a ony tak méně v okolí lumpačily. Prosí všechny pamětníky, jestli mají nějaké jeho fotografie nebo vzpomínku, ať je zanechají v komentářích, nebo pošlou na [email protected].

Jak to vypadá aktuálně s rekonstrukcí tramvaje?

Úprava vnitřku bude dost možná trvat ještě klidně dva roky, ale nyní to chce pan Kohoutek dodělat zvenku, aby to bylo v dubnu či květnu pěkné a mohl tramvaj zpřístupnit.

Co se týká finančních příspěvků na transparentním účtu, tak pan Kohoutek hodně šetří a co může, platí ze svého. Peníze však budou ještě potřeba na vnitřek a včas veřejnosti připomeneme, že jsou případně potřeba další.

Aktuální fotky jsou na Google Photos:

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]