(FOTO) DIAMO: Začala oprava cesty necesty u Pilíků

Je mi ctí a potěšením občanům Hrabové oznámit, že neudržovaná přístupová cesta k Pilíkům (tzv. tankodrom) bude brzy zpevněna a ve stavu, jako nikdy předtím. Termín “brzy” je sice neurčitý, ale pokud práce půjdou dosavadním tempem, tak do konce tohoto týdne bude hotovo, alespoň v úseku od tabule naučné stezky V. Závady až po přečerpávací stanicí.

Oprava cesty necesty

Pracovníci společnosti DIAMO mi na místě sdělili, že jako podloží cesty byl použit přírodní kámen, na to aktuálně přichází další vrstva červeného kamene a povrch cesty bude z přírodního lámaného kamínku. Jakmile se dokončí příjezdová cesta k přečerpávací stanici, bude se dále pokračovat s opravou “kopečku” na hráz a dále po hrázi až po Pilík č. 5. Dále cestu vlastní město a Hrabová má do své péče pozemek svěřen. MOb Ostrava-Hrabová však do rozpočtu pro letošní rok 2022 nedal ani korunu (to byl jeden z důvodů, proč jsem hlasoval proti navrženému rozpočtu), takže je možné, že oprava této příjezdové cesty je úspěch pouze částečný a na několik let v této oblasti zase ojedinělý.

Stav cesty 03/2021 | FOTO: Radomír Orkáč

Stav cesty 03/2021 | FOTO: Radomír Orkáč

Pozemek i okolí bude nově patřit DIAMU

S potěšením jsem přijal i informaci, že vrchní plot nad kanálem smrti bude udělám celý znovu, není v dobrém stavu a štvaná zveř ho bohužel přeskočí. DIAMO to má v plánu již několik měsíců, ale na potřebné kůly čeká od podzimu 2021. Tohle všechno je možné jen díky tomu, že se vedení DIAMA podařilo dohodnout s původním vlastníkem, kterým je paní Dalila Zdráhalová. Smlouva je těsně před podpisem, ale dle dohody již práce na opravě cesty mohly začít.

Stav cesty 02/2022 | FOTO: Radomír Orkáč

Stav cesty 02/2022 | FOTO: Radomír Orkáč

 

Fotky z opravy plotu a budování jsou na Google Photos:

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]