Anketa Deníku: Co rozhodne podzimní volby na Ostravsku?

Reportéři Deníku zjišťovali témata, která vás trápí. Co bude tím hlavním tématem zářijových komunálních na Ostravsku? Zeptali se i občanů Hrabové. Na anketní otázku Deníku odpověděl Jan Filip, Jan Kohoutek a Libor Hromádka.

Co u vás rozhodne letošní volby? Zapojte se do velké ankety Deníku.

Jan Filip, majitel e-shopu, Ostrava-Hrabová

V Hrabové je to rozhodně letitý problém týkající se neustálého ucpávání silnice v době dopravních špiček za řekou Ostravicí. V křižovatce Frýdecké a Mostní ulice u čerpací stanice Shell se sice dlouho hovoří o kruhovém objezdu, ale stále se nic neděje. Nějaká studie snad je, ale papír snese všechno.

Jan Kohoutek, automechanik veteránů, Ostrava-Hrabová

Jsem přesvědčen, že to bude tentokrát zdražování všeho – energií, ale zejména potravin, protože naše zemědělství je zplundrované. Myslím si, že když někdo přijde s možností, jak krizi zvládnout, jak snížit ceny, například i pomocí nějakých regionálních nástrojů, může to zabrat i v komunálních volbách.

Libor Hromádka, fotograf, Ostrava-Hrabová

Nejdůležitější je podle mě to, aby budoucí zastupitelé – či přímo vedení radnic – vůbec věděli, co lidé chtějí, na čem jim záleží, co je trápí a s čím by jim mohli pomoci. Nejen komunální politika, ale čím dál víc i národní politika lidi rozděluje. Je to Covid – anticovid, Ukrajina – antiukrajina a spousta dalších problémů. Společnost je rozdělena a záleží jen na tom, jak se k tomu občané postaví, zda se nechají opít koblihou, nebo budou volit rozumem.

Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/anketa-deniku-co-rozhodne-podzimni-volby-na-ostravsku-20220630.html?cast=4

 

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]