Hrabová: Je den otevřených dveří rodinného domu na Paskovské ulici jen fraška?

V pátek 1.7. 2022 se koná souběžně se slavnostním otevřením kulturního sálu v Hrabové i den otevřených dveří rodinného domu č. 91/86 na Paskovské ulici. Na diskuzi s občany o budoucím centru Hrabové jsem o to požádal starostu, aby občané věděli a mohli zodpovědně diskutovat o dalším využití domu a jeho nákladnou rekonstrukci.

O projektové dokumentaci je rozhodnuto, uzavřená smlouva visí již v registru smluv

Jenže jak se ukazuje (“Toto je platná smlouva”smlouva v PDF, viz snímek níže), vedení obce již schválilo vyhotovení projektové dokumentace pro stavební povolení včetně další dokumentace za 560 tisíc korun.

Bez diskuze s občany rada objednala projektovou dokumentaci | Zdroj: Registr smluv

Bez diskuze s občany rada objednala projektovou dokumentaci | Zdroj: Registr smluv

Kdo byl na diskuzi s občany ví, že měla proběhnout nejprve další diskuze přes média

Naprosto zásadní je, to co řekl tehdy radní Jiří Dolejška na diskuzi s občany 2.5. 2022:

Ať se posuneme, proč se to dělá (diskuze s občany). Dostavěla se školka, dostavěl se kulturák a teď je na řadě ten domeček. Řekli jsme si na radě, že buď uděláme rekonstrukci bez ničeho a pak to nebude mít návaznost na tohle (revitalizace parku).

Pojďme se pobavit o tom ať prostě si nevymyslíme my něco, že to bude klubovna, kavárna, advokátní kancelář. Pak zjistíme, že se bude revitalizovat prostor před tím (domečkem) a vůbec to do to ho nebude koncepčně zapadat. Tak proto je teď diskuze.

Politikum to opravdu není, protože půl roku bude trvat diskuze, takže se bavíme, že to bude někdy na jaře příštího roku… Nejdříve otevřeme tu diskuzi na médiích a řekněme někdy koncem května a začátkem června se to otevře, ale ať se to dobře zpropaguje.

Řekneme-li, že to uděláme příští středu za týden, kolik lidí přijde…? Jenom debata bude trvat půlrok.

 

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]