Zuzana Bajgarová žádné řešení pro zvýšení bezpečnosti podchodu u Šídlovce nenašla, nebo nehledala?

Na konci května loňského roku si „Ostravák na kole“ posteskl na sociálních sítích, jak byla vyřešena bezpečnost chodců a cyklistů u podchodu zastávky Benzina. Na jeho příspěvek tehdy zareagovala náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová a napsala “sofistikovanější a kultivovanější řešení vyžaduje projekt, na kterém se začíná pracovat.”

Zuzana Bajgarová: Skutečně hledáme řešení, které zvýší bezpečnost podchodu u Šídlovce

Na můj dotaz, jestli se skutečně jedná o podchod u Šídlovce mi tehdy náměstkyně Bajgarová napsala: “Ano, jde o Šídlovec. Podchod byl rekonstruován částečně, nad rámec původní rekonstrukce však došlo při realizaci k úpravě některých prvků, které jsou nyní předmětem řešení.”

Reakce náměstkyně Bajgarové

Reakce náměstkyně Bajgarové

Náměstkyni Bajgarovou bezpečnost nakonec nezajímala

Po roce jsem se náměstkyně Bajgarové zeptal na stav hledaného řešení, které slibovala občanům, ale její odpovědi jsem se nedočkal. Nejprve mi odpověděl jeden z úředníků magistrátu, vůči jehož odpovědi jsem se musel odvolat k nadřízenému orgánu, abych teprve pak dostal vysvětlující odpověď, že žádné investice se v této záležitosti nezvažují.

Paní náměstkyně si dle všeho před rokem spletla podchod u zastávky Dřevoprodej s našim podchodem a tehdy i nyní tento omyl nedokázala přiznat:

Pokud se jedná o problematiku podchodu pod ulicí Místeckou v blízkosti sídliště Šídlovec, tak stav projektu jsme Vám popsali dopisem ze dne 3.2. 2022. Faktem zůstává, že úpravy na kterých se podílelo SMO byly dokončeny v roce 2020 a řešily úpravy vedení cyklostezky, průchodů chodců, osazení bezpečnostních prvků a také drobné estetické opravy.

Žádné další investice SMO se v tuto chvíli v rámci tohoto podchodu neuvažují.

Pokud se týká nějakých dalších stavebních úprav konstrukce podchodu jako takového, tak je třeba se obrátit na vlastníka mostní konstrukce, kterým je ŘSD. Jejich investice neznáme, ani neznáme jaké úpravy budou v na konstrukci realizovat.

Reakce paní Bajgarové v roce 2021, jestli si nespletla podchody

Jedná se skutečně o podchod pod Místeckou ulicí v místech mezi Hrabovou a Hrabůvkou? Tento podchod byl totiž rekonstruován teprve loni.

Ano, jde o Šídlovec. Podchod byl rekonstruován částečně, nad rámec původní rekonstrukce však došlo při realizaci k úpravě některých prvků, které jsou nyní předmětem řešení. Faktická úprava mostní konstrukce, které způsobuje mostní zatékání dosud neproběhla, bude ji realizovat vlastník, kterým je Ředitelství silnic a dálnic v období 04/2022. Momentálně zajišťují stavební povolení.

Kdo bude investorem této akce a jaká je předpokládaná částka?

Investorem úprav stezky je statutární město Ostrava, částku dalších úprav nyní neznáme, projekt se momentálně připravuje k přepracování.

Bude něco na rekonstrukci přispívat Hrabová, Jih a ŘSD?

Ano, bude přispívat ŘSD viz výše.

Byla udělána studie? Pokud ano, pošlete mi ji prosím.

Na aktuální řešení byl zpracován jen projekt dopravního značení viz. příloha níže.

Kdy je předpokládaný termín dokončení projektu?

Schválený projekt je nyní ukončený, diskuze se vede o možné úpravě, ale v dílčích parametrech, reálný ternín je 2022-2023.

Kdy je předpoklad realizace Vámi avizovaného kultivovaného řešení, na kterém se začíná pracovat?

Realizaci předpokládáme v letech 2022-2023.

Projekt dopravního značení

Projekt dopravního značení

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]