Historické fotky a dokumenty z Hrabové [008]

Archivní fotografie pochází dle mých poznámek ze sbírky Martina Hadámka a týká se pravděpodobně “ročníkového” focení (1956/57) ještě před dřevěnou školou, která se nacházela vedle dnešní budovy úřadu v Hrabové.

Zdenka Lacná:
Na snímku je náš ročník 1946, chodili jsme taky do této školy, ale byli jsme vedlejší třída 4.B, učila nás tehda p. učitelka Dittrichová.Všichni jsme byli dobří kamarádi.Do této školy jsme chodili hromadně ze Šídlovce polní cestou, tzv. “polničkou”, zdobenou šípkovými keři a krásnou zelení. Krásná nenávratná doba.

 

Ročníkovka 1956/57

Ročníkovka 1956/57

Na této fotografii je vidět stará dřevěná škola vedle obecního úřadu. Vlevo je obecní úřad zezadu, vpravo je vidět kostelík. Mnoho rodáků z Hrabové v důchodovém věku tuto školu navštěvovalo a pamatují ji.

 

Dřevěná škola v Ostravě-Hrabové

Dřevěná škola v Ostravě-Hrabové

 

Dříve zveřejněné historické fotografie a dokumenty jsou na Hrabová.Info dohledatelné pod štítkem historické fotky nebo na Google Photos:

Štítky: , ,

Jeden komentář

  1. Zdeňka Slováková,roz. LACKA říká:

    Dobrý den. Skutečně nenávratná,dnes již historická vzpomínka. Chodila jssem taky do této školy, náš ročník byl 1946 a ke škole jsme ze Šídlovce chodili polní cestou, zdobenou šípkovými keři,širým lánem obilí, kde se dnes nachází nová ZŠ. Tehda se ve třídách topilo v kamnech, na lavici byly kalamáře s inkoustem, žádné průpisky, ale psací péra se špičkou.Při velké zimě ve třídách byly vyhlášeny k naší radosti UHELNÉ PRÁZDNINY.Šatny byly ve třídách.Máme opravdu ty nejkrásnější zpomínky.

[email protected] [email protected]