Hledáme nadšence, kteří nám pomohou v Hrabové vybudovat pumptrackové hřiště

Na pozemku městského obvodu, kousek od workoutového hřiště, plánujeme vybudovat hliněnou pumptrackovou dráhu. Předpokládáme, že tento projekt budeme realizovat již v letošním roce 2024 a stejně jako v sousedním Vratimově bychom ho chtěli vybudovat vlastními silami a s podporou našich občanů i zkušených jezdců z okolí. Od společnosti CTPark Ostrava již máme od loňského roku přislíbenou hlínu, kterou nám v rámci podpory na své náklady přivezou na místo určení.

Pozemek, na kterém by mělo v letošním roce vyrůst pumptrackové hřiště.

Pozemek, na kterém by mělo v letošním roce vyrůst pumptrackové hřiště.

Pokud je pro vás slovo “pumptrack” zcela nový pojem, tak pro začátek by mohlo stačit vysvětlení, že se jedná o uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který je tvořen vlnami a klopenými zatáčkami, což umožňuje udržovat nebo zvyšovat rychlost jízdy pouhým “pumpováním”. Je to skvělý prostředek pro trénink rovnováhy, ovládání a získání základních dovedností na kole. Zároveň poskytuje zábavu a možnost zdokonalení technických dovedností. Pumptrack je otevřený široké veřejnosti a nabízí zábavu pro celou rodinu, bez ohledu na věk nebo úroveň dovedností – od začátečníků po zkušené cyklisty.

Hledáme místní i přespolní cyklisty, kteří by nám pomohli s návrhem a stavbou tohoto hřiště. Zároveň hledáme i dobrovolníky, kteří by měli zájem se podílet i na následné péči o pumptrackovou dráhu do budoucna. Pokud máte zájem, prosím, kontaktujte mě prostřednictvím elektronické pošty na [email protected].

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]