Otevřený dopis zastupitelům

Vážení zastupitelé,

dovolujeme si Vám touto cestou zaslat otevřený dopis, jako reakci na svolávanou pracovní poradu zastupitelů.

Vaše tajná a neformální pracovní porada se dne 11.2. bude zabývat tzv. restartem Hrabovských listů. Všichni se shodneme na tom, že je více než potřebné, aby se o nové podobě našeho jediného opravdového zpravodaje diskutovalo, ale opravdu si přejete začít s touto diskuzí tajně, neformálně a za zavřenými dveřmi úřadu?

Je to již 23 let, kdy vyšlo první číslo Hrabovských listů, ve kterém byl tehdy i článek s názvem “Nejtěžší je začít”. Přestože se článek zabýval podnikáním jednoho z občanů Hrabové, byl v něčem pro nás všechny motivační – chce-li někdo něco změnit, musí s tím začít, ale sám to nezvládne. Mezi občany je nás spousta, kterým na veřejné diskuzi záleží, ale nikdy jste nám nedali prostor se k tomu vyjádřit. Je skutečně tak těžké s tím začít?

Na posledních dvou jednáních Zastupitelstva se nenašel potřebný prostor pro diskuzi o Hrabovských listech a všichni víme, že ani v budoucnu se tak velký prostor nikdy nenajde. Řada z Vás je v Zastupitelstvu již několik funkčních období a pravděpodobně se nestačíte divit, co se to děje – občané se začínají o dění zajímat. Mnoho z Vás šlo do voleb s cílem něco změnit. Není důležitý pouze cíl, ale i cesta, která k němu vede. Proč chcete jít k cíli tajně, sami a možná i špatnou cestou?

Dne 11.2. bude několik z nás stát před zavřenými dveřmi Vaší neformální pracovní porady. Chtěli bychom Vás touto cestou předem požádat, abyste nás přizvali ke společné cestě za společným cílem – restart Hrabovských listů.

Pevně věříme, že vyjdete našemu přání vstříc a “otevřete nám dveře”.

Radomír Orkáč, Milan Slíva, Stanislav Holiš, Tomisová Šárka

Štítky:

2 Komentáře

  1. Radomír Orkáč říká:

    Kdo se bude chtit pod dopis “podepsat”, at nam napise na [email protected] nebo SMS 604715917 nebo do komentaru. Jmena do clanku budeme pridavat.

    R.O.

  2. Stanislav Holis říká:

    Předem děkuji za připsání mého podpisu. Taky se rád postavím do fronty.
    Od 89 jsem ve frontě nestál a aby se ta doba nevrátila věřím, že nás dlouho před zavřenými dveřmi stát nenecháte.

[email protected] [email protected]