Události uplynulého týdne

Krátký přehled událostí 11. týdne (9.-15.3.) roku 2015

V tomto týdnu jsme na Hrabová.Info zveřejnili usnesení č. 9 z jednání RMOb, ve kterém Rada vzala na vědomí dohodu o skončení pracovního poměru ředitelky Základní škola, Ostrava – Hrabová, Paskovská 46, příspěvková organizace, Mgr. Heleny Novákové ke dni 31.7.2015 a rozhodla o vyhlášení konkurzního řízení na vedoucí pracovní místo pro výkon činnosti ředitele/ky Základní škola, Ostrava – Hrabová, Paskovská 46, příspěvkové organizace, dle důvodové zprávy a přílohy předloženého materiálu.

Majitel pozemku, kde se v minulosti 11 let nacházelo čapí hnízdo, nás informoval o vytvoření nového hnízda. Majitel nám rovněž zaslal níže uvedené fotografie a napsal: V úterý 17.3. v 16:00 hod. vytvořené hnízdo zvedneme nahoru a budeme čekat na čápy.

Hrabová má za sebou další část fotosoutěže, kterou pořádá Kulturní komise. Ve čtvrtek 12.3. jsme na Hrabová.Info zveřejnili zaslané soutěžní fotografie. Radomír Orkáč, zvolený člen Kulturní komise, předal v pátek 13.3. paní Iloně Hromádkové cenu za vítěznou fotografii Pohled na kostelík z mostu nad Místeckou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ve středu 11.3. uplynul rok od prvního zveřejněného příspěvku pana Vladimíra Slavíka. Ve stejný den pan Slavík navštívil úřad za účelem prohlídky naší kroniky. Svůj komentář sepsal ve formě dopisu, který směřuje na Kulturní komisi.

MO ČSSD Hrabová oznámila uspořádání besedy s občany, která se bude konat dne 14.4. od 17:00 hod. v klubovně Hasičské zbrojnice.

V sobotu 14.3. jsme na Hrabová.Info vytvořili rubriku Zákon č. 106/1999 sb., prostřednictvím které budeme zveřejňovat žádosti (a případné odpovědi) dle InfZ. Pokud jste v letošním roce nějakou žádost dle InfZ posílali, přepošlete nám ji na adresu redakce: [email protected]. Citlivé údaje budeme před zveřejněním anonymizovat.

Komise pro děti a mládež při ÚMOb Hrabová uspořádala pro děti divadelní představení UKVOKANÁ SLEPIČÍ POHÁDKA, které se konalo v neděli 15.3. v prostorách restaurace U Lípy.

Na základě pondělního článku Nová grafika Hrabovských listů nám několik občanů zaslalo návrh nové grafické podoby Hrabovských listů. Návrhy budou předány nově sestavené redakční radě na zítřejší první schůzce.

navrh navrh_0 navrh_1_v3  navrh_3_v1

navrh_2_v1

Hrabovou se šíří zvěsti, že byla dokončena revitalizace vnitrobloku na Šídlovci, respektive byla zkolaudována stavba. Podle občanů, kteří ve vnitrobloku žijí, se stále na stavbě vesele pracuje – „Občas se pracuje, cca ½ dne týdně v počtu tak dvou pracovníků“. Zítra uběhne přesně 90 dnů (17.12. – 16.3.) od sjednaného termínu dokončení stavby, smluvní pokuta by mohla být vyčíslena na: 90 dnů x 20 000,- Kč = 1 800 000,- Kč. Spekuluje se, že investor bude požadovat smluvní pokutu za pouchých 6 dnů, čili směšných 120 000,- Kč! Zda-li to je smutný fakt nebo nepravda se dozvíme pravděpodobně na zítřejším jednání Zastupitelstva.

Štítky:

2 Komentáře

  1. carmen říká:

    Líbí se mi poslední – zelený návrh.
    Dle habru, který dal Hrabové jméno bych ale občasník nazvala Hrabovské listí – někdo už to snad na hrabova.info zmiňoval, jestli mě paměť neklame.
    Do jednoho z listu dát kostelík, do druhého znak Hrabové a do třetího rybník – to je historie Habrové 🙂

    • Milan Slíva jr. říká:

      Bohužel je nutné brát v úvahu tiskové možnosti, výplň listů znakem, reliéfem kostelíka a rybníka by byla při běžné velikosti obtížně tisknutelná (bylo by nutné použít ofsetový tisk, který se vyplatí až při větším počtu kusů) a výsledek by stejně nebyl moc srozumitelný. Uvidíme jaký směr pro další rozvoj Hrabovských listů zítra vytyčí jednání redakční rady a následného zastupitelstva.

[email protected] [email protected]