Pozvání na 10. zasedání Zastupitelstva

Pozvání na 10. zasedání
Zastupitelstva městského obvodu Hrabová,
které se koná dne 28. 12. 2015 v 9.00 hodin
v budově Úřadu městského obvodu Hrabová, Bažanova 174/4,
Ostrava-Hrabová

  1. Volba starosty, místostarosty, popř. dalších členů výborů ZMOb.
  2. Návrh rozpočtu statutárního města Ostravy — městského obvodu Hrabová na rok 2016.
  3. Návrh rozpočtového výhledu statutárního města Ostravy — městského obvodu Hrabová na období 2017-2019.
  4. Návrh rozpočtového provizoria příjmů a financování, běžných a kapitálových výdajů statutárního města Ostravy — městského obvodu Hrabová na rok 2016.
  5. Poskytnutí finančních dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy — městského obvodu Hrabová.
  6. Úprava rozpočtu statutárního města Ostravy — městského obvodu Hrabová k 31.12.2015.
  7. Návrh na uzavření darovací smlouvy na pozemek parc.č. 713/15 — ostatní plocha, křižovatka ul. Perunova x Nešverova v k.ú. Hrabová.
  8. Návrh na ustanovení redakčního výboru Hrabovských listů.
  9. Informace o činnosti Rady městského obvodu Hrabová mezi 8. a 9. zasedáním Zastupitelstva městského obvodu Hrabová.
  10. Stanovení měsíčních odměn za výkon funkce neuvolněným člen městského obvodu Hrabová.
  11. Různé

V Ostravě-Hrabové dne 17.12.2015

Štítky:

12 Komentáře

  1. Stanislav Holiš říká:

    Neuvéříte, ale údajné už je prý pozvánka na pondělní zastupitelstvo vyvěśena na úřední tabuli.

    • Radomír Orkáč říká:

      Stacil nastup noveho tajemnika a pana Travnicka a zmena jde videt…
      Kazdopadne pan Socha (tajemnik) je pro nas vyhra v loterii, nebojim se ho oznacit za eurojackpot.

    • Šárka Tomisová říká:

      Poprosila jsem na zastupitelstvu, které se vlastně nekonalo, nového pana tajemníka, aby tuto pozvánku, vyvěsil na veřejných vývěsních tabulích ve formátu A3 (větší, přehlednější), jak to bývalo vždy zvykem, tak uvidíme…
      předpokládám ale, že s tím nebude mít žádný problém, působí rozumně a věřím, že to bude velmi schopný zaměstnanec úřadu.

      • Stanislav Holiš říká:

        Na Krmelínské vyvěšena A 3 již včera, dnes ráno jsem přidal připínačky – vítr a déšť udělaly svoje….

  2. Jan Dvořák říká:

    Původně jsem návrh svolat zastupitelstvo na dopoledne považoval za vtip – pomstu “rozvracečům”. V tomto kontextu se ukazuje, jak byly směšné naše snahy, aby zastupitelstvo nezačínalo v 15 hodin, ale až v 17 hodin, aby mohli přijít občané. No nic, budu muset chodit do práce až do Štědrého dne, abych si mohl vzít dovolenou 28. 12. A občane, chceš-li přijít se podívat na své zastupitele, musíš si vzít dovolenou taky. A nemáš-li ji už, nepodíváš se. Potvrzuje se, že když už se zdá, že nemůže být hůř, tak vždycky může.

    • Stanislav Holiš říká:

      Řekl bych, že rázné ukončení zastupitelstva bez řádných procedur bylo dílem vypjatého okamžiku. Nicméně věřím, že tohle byl jeden z posledních úletů našich koaličních zastupitelů. Osobně si beru na každé zastupitelstvo půl dne dovolené, ale zajímal by mne výsledek ankety ve které by si občané sami vybrali čas a den v týdnu. Samozřejmě bych se stejně jako naši zastupitelé poddal většině názorů našich občanů…:-)

  3. Stanislav Holiš říká:

    Ne že bych se chtěl chlubit, ale bod 1 a 8 zní skvěle…
    K bodu 10, myslíte si někdo, že si koaliční zastupitelé zaslouží nějakou odměnu? Já ne, a kdyby už ji měli dostat, mohli by z ní zaplatit 150 tis. sekyru, kterou svou neprací zavinili….

    • Šárka Tomisová říká:

      Ale oni ji samozřejmě dostanou a nic platit nebudou.
      Otázkou je kolik – pravděpodobně míň, než minulá léta, protože jsou v současnosti až příliš vidět a to ne zrovna v nejlepším světle.

      Odměny koaličním zastupitelům se již vesele rozdávají, viz. zasedání rady ze dne 25.11.2015.

      No nevím… možná by nás mohlo zajímat, kolik tyto částky dělají… mimořádné odměny starostovi, místostarostovi, radním…

      A nemáme na to, podle zákona o svobodném přístupu k informacím vlastně nárok?

  4. Petr Novák (djokovič) říká:

    Pane Holiši,dáváte dohromady věci,které spolu nesouvisí.Je to navýšení podle zákona,za celoroční práci,které může a nemusí zastupitelstvo schválit.Při posledním podobném navýšení jsem byl jediný proti,ale to jenom tak mimochodem.A za onu pokutu nesou zodpovědnost určité konkrétní osoby.Taky se mi pokuta nelíbí a vám by se taky určitě nelíbilo,kdyby váš spolupracovník něco neudělal správně a  jen proto ,že děláte ve stejné firmě jste to platil s ním.To byl příklad,nevím kde pracujete.Píšu to proto,že mi připadá vaše poznámka nefér.

    • Radomír Orkáč říká:

      Ted nekomentuji, jestli by meli zastupitele dostat odmenu…, to si musi rozhodnout zastupitele sami.

      Jen bych chtel poznamenat, ze za pokutu byli potrestani jen urednici, ale z vedeni obce nikdo, dokonce to obec mesice bagatelizovala (starosta) a dopadlo to jak to dopadlo. Proc se mesice nikdo z koalice neozval a nebouchl do stolu, jak to opakovane delali zastupitele z opozice nebo financni vybor?

      “Taky se mi pokuta nelíbí a vám by se taky určitě nelíbilo,kdyby váš spolupracovník něco neudělal správně a jen proto ,že děláte ve stejné firmě jste to platil s ním.”

      Mne se nelibi, ze pokuta tresta nas obcany, protoze ziju ve stejne obci, kde vedeni obce tolerovalo slendrianstvi. Starosta i mistostarosta se meli kazdych 14 dnu doptavat, kam se odstraneni nedostatku posunulo.

      A kdo byl z vedeni obce potrestan? Nikdo, pan starosta odstoupil ze zdravotnich duvodu!!! a mistostarosta se stane starostou.

      Jedine pozitivni je, ze mistostarostou se stane clovek, ktery v dane veci neco skutecne delal – pan Rundt a jeho financni vybor.

      Zase se ptam, jak je mozne, ze Rada o vsem vedela, ale zase museli informovat o vsem az obcane:
      https://www.hrabova.info/2014/12/09/odbor-interniho-auditu-a-kontroly-ostrava/

      A vse je o tom, ze dle pana Travnicka se nechystaji zadne zmeny v Rade, takze…?

      Dokud me nekdo nepresvedci o opaku, vse zustava pri starem.

      • Šárka Tomisová říká:

        Nechtěla jsem reagovat, ale musím…

        …tak proč, když vše dával do pořádku finanční výbor se pan Ing. Bohumil Rundt (ODS), jako současný předseda finanční komise a bývalý excelentní starosta, nestane zase starostou?

        A proč se zastupitelka Ing. Květoslava Hrabovská (Ostravak), která dala nakonec vše do pořádku nestane místostarostkou?

        A proč se členkou rady nestane paní zastupitelka Vladislava Kopitzová (Změna pro Hrabovou), která ji zdatně pomáhala?

        Další radní – Ing. Vladimír Petana (ČSSD) – stavebnictví, či Ing. Jan Dvořák – doprava (ČSSD), prostě široká koalice odborníků, kteří by zklidnili situaci a mají potenciál a odbornost něco pro Hrabovou udělat. Právě takové osobnosti Hrabová potřebuje, ne figurky typu P(r)ospěcha (nevím jaká strana – ČSSD ho vyhodila a on se nějakým zvláštním způsobem vrátil, tak alespoň zaměstnání, současné, či minulé – obráběč kovů).

        Hrabová potřebuje širokou koalici jako sůl…

        …a samozřejmě – současné vedení se tomu brání a nechce je mezi sebe pustit, přišli by o moc, o zdroje a okamžitě a natrvalo by skončili na smetišti dějin.

    • Stanislav Holiš říká:

      Dobrá, odhlasujte si, že ty odměny neodmítnete, ale ohlédněte se a ohodnoťte svě roční snažení a to, co příjde po lednové kontrole. Ohodnoťte vzhled a funkčnost webu Hrabové, posun v kvalitě Hrabovských listů, stavu, kvalitě a výkonnosti zaměstnanců radnice ( teď nemám na mysli ty stávající), financování bytového fodu a další jiné. Nebudu se opakovat po Radkovi. Buďte sebekritičtí. Nového tajemníka máme víc než po roce od voleb, o ” schopnostech nového” starosty se můžeme jen domnívat a ” nové” rady taktéž. Roky jste tlačili a neřešili ty samé věci. Jedna z pozitivních věcí je, že si s Vámi jako s jediným z koalice můžeme díky Radkovým Hrabova.info takhle ” pokecat”. Ještě máte tři roky na to, aby jste nám mohli dokázat svoji užitečnost ve svých funkcích.

[email protected] [email protected]