Král je mrtev, ať žije král!

Po včerejším posledním jednání Zastupitelstva v roce 2015 můžeme opět zvolat Le Roi est mort, vive le Roi! Oblíbená fráze Král je mrtev, ať žije král! již jednou, před více než rokem, na Hrabová.Info zazněla. Všichni angažovaní občané mohou konečně jásat, máme nakročeno k lepším zítřkům…

Dosud velice oblíbený politik a populární starosta Mgr. Rostislav Naď rezignoval na svou vlastní žádost ke dni 15. 12. 2015. Jako důvod, dnes již exstarosta, uvedl, že rezignaci předkládá na základě vyhodnocení celkové situace, která je spojovaná v souvislosti s funkcí starosty s jeho osobou a na základě určité atmosféry mezi části obyvatel Hrabové.

Podle mého názoru nebyl pan Naď schopen sebereflexe a pokud by neodstoupil sám, byl by s velkou pravděpodobností Zastupitelstvem stejně odvolán. Krizová situace úřadu, nepořádek v hospodaření a špatná rozhodnutí padají především na jeho hlavu.

Již více než měsíc se jednalo, šuškalo a spekulovalo, kdo se odváží postavit k problémům čelem, příjme nominaci a navede Hrabovou na správnou kolej.  Nakonec se našim historicky třetím starostou MOb Hrabová (od listopadu 1989) stal Igor Trávníček, pro kterého zvedlo ruku 11 zastupitelů z 15 (2 proti, 1 se zdržel, 1 nepřítomen). Místostarostou se stal pan Ing. Bohumil Rundt, který byl zvolen jednohlasně.

Oba uvedení to nebudou mít v následujících měsících vůbec jednoduché. Je však jisté, že i díky velice pracovitému a zkušenému tajemníkovi Ing. Sochovi se Hrabová již odrazila ode dna. Konečně vítězí ochota, pracovitost a spolupráce nad arogancí moci.

„Nejvzácnějším zdrojem není ropa, kovy, čistý vzduch, kapitál, práce nebo technologie. Je jím naše ochota si naslouchat, učit se od sebe navzájem a pravdu hledat, nikoli ji prostě mít.“ Donella Meadowsová 

 

2 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Jen upřesňuji, že my dva z ČSSD jsme se při volbě starosty nezdrželi hlasování, nýbrž byli proti, protože zatím nevidíme od vládnoucí koalice dostatek dobré vůle skoncovat se všemi špatnostmi minulých měsíců, neboť v radě jsou s výjimkou pana Rundta stále ti stejní lidé, kteří např. mlčením či dokonce hlasitě souhlasili s převzetím nedokončené stavby vnitrobloku.

[email protected] [email protected]