Získali jsme fotky problémové vody v podchodu

Před týdnem jsme žádali ostatní, jestli náhodou nemají vyfocený podchod na Šídlovci v době, kdy tam při dešti proudí voda a situace tak neumožňuje projít suchou nohou. Před několika dny se nám ozvala Svatava Králová z úřadu s tím, že situaci již v minulosti řešila s neúspěchem a poskytla nám fotky, které měla k dispozici.

O den později se ve facebookové skupině obce ozvala Hanka Schwarzová, která pod příspěvek vložila aktuální fotky. Paní Králové i paní Schwarzové děkujeme. Rovněž děkujeme i Daně Biskupové, která stála za podnětem a celou záležitost pomohla znovu otevřít.

Vše jsme předali zastupiteli/ce (nepřeje si být jmenován/a) k dalšímu řešení a věříme, že se věc podaří.

Řešení problémové situace spadá pod Jih a ŘSD. Jan Dvořák (předseda komise výstavby) se pod příspěvkem na Hrabová.Info zastal našeho úřadu:

Oni to už „řeší“ několik let. Celý problém je v tom, že Místecká v tom místě nemá obrubník a voda stéká na chodník od zastávky a kanálek na počátku podchodu nemá dostatečnou kapacitu a snadno se ucpává. Veškeré oficiální podněty hrabovského úřadu skončily jen tím, že kanálek byl vyčištěn, ale po čase byl stav zase stejný.

Tak snad se věc podaří… . Je před volbami a možná se na Jihu budou chtít ukázat.

Fotky jsou na Flickru obce:

Voda v pochodu, 2017

Jeden komentář

  1. Jan Dvořák říká:

    Je sice smutné, že problémy Hrabové musí řešit občané (byť ona tajná zastupitelka si za to samozřejmě pochvalu zaslouží), ale přece jen je potěšující, že i mezi obvodními úředníky je někdo, kdo zcela z vlastní vůle udělá pro Hrabovou něco navíc.

[email protected] [email protected]