Hrabované děkují!

Není to tak dávno, co se duchovní otec jednoho volebního subjektu, který se bude letos v komunálních volbách také ucházet o Vaší přízeň, napsal:

„V prvém případě by bylo nezbytné získat pro tento záměr podpisy nejméně 210 občanů Hrabové s volebním právem. Tato cesta se nám jevila jako nereálná. Občané Hrabové po mnohaleté stagnaci místního veřejného politického života nemají ještě stále o komunální politiku takový zájem, aby by se tímto poměrně náročným způsobem angažovali.“

Tento občan ve svém výpočtu spletl a k postavení se nezávislých kandidátů na pomyslnou volební startovní čáru je zapotřebí 7% podpisů z celkového počtu všech občanů, včetně dětí i nemluvňat, což činí přesně 271 hlasů hrabovských občanů. Ale podpisy nemohou být od všech, podepsat petici, která umožní se komunálních voleb zúčastnit, mohou pouze místní občané, kteří zde letos mohou volit v komunálních volbách. Podpisy nemohou být ani od kandidátů té volební strany, pro jejíž účast ve volbách se podpisy sbírají.

Společně, jako opravdu nezávislí kandidáti, kteří se nezodpovídají žádné straně, ale pouze svému svědomí a hrabovským občanům, jsme se rozhodli do voleb vstoupit i my. Pod názvem Sdružení nezávislých kandidátů Hrabované. Mohli jsme poslechnout vábničku některé z mnoha politických stran či hnutí a vstoupit jako nezávislí kandidáti na jejich kandidátku. Tak jak to udělalo uskupení člověka, jehož jsem na počátku citoval. Oni zvolili snadnou cestu prostřednictví jednoho podpisu krajského tajemníka politického hnutí. My však věděli, že bez toho, abychom si byli jisti podporou naší kandidatury od hrabovských voličů, nemá cenu se o jejich přízeň ucházet. Proto všichni naši kandidáti, lidé, kteří dali mnohokráte jasně najevo, že jim jde hlavně o Hrabovou a její občany, začali sbírat Vaše podpisy.

V pondělí, 23. července večer, jsme vás požádali o Vaši podporu a podpis na petici pro podporu naší kandidatury. V ten den jsme začali na peticích shromažďovat petenty a jejich podpisy. Bylo pro nás milým překvapením, že naši kandidaturu podpořilo i mnoho občanů, kteří půjdou do voleb za jiné volební subjekty. Jasně tím deklarovali, že na komunální úrovni není politika o politice samotné, ale spíše o spolupráci a hledání nejlepších řešení. Již za pouhých 5 dní jsme překročili potřebný počet podpisů a v neděli, na konci stejného týdne, jsme dosáhli konečného počtu

355 podpisů pod peticí

a v pondělí 30.7. jsme se zaregistrovali k letošním komunálním volbám.

V nejbližší době Vám představíme všechny naše kandidáty a také volební program, kterým se budeme ucházet o Vaši přízeň na nadcházející další volební období a doufáme, že Vás naši kandidáti i naše vize natolik osloví, že nám při volbách 5. a 6. října 2018 dáte svůj hlas.

Děkujeme všem hrabovským občanům, kteří nám vyjádřili svou podporu podpisem. Umožní nám tak zúčastnit se voleb. Děkujeme i všem, kteří nás podporují, přestože podpis nepřipojili a pevně doufáme, že nám svou přízeň zachováte. Budeme se snažit Vaši důvěru nezklamat.

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]