Hrabované sbírají podpisy pro podzimní volby

Hrabované (sdružení nezávislých kandidátů) začali sbírat podpisy občanů naší obce, aby se mohli zúčastnit podzimních voleb do zastupitelstev obcí.

Sdružení nezávislých kandidátů je neformálním uskupením, nikde neregistrovaným, na rozdíl od politických stran a politických hnutí, které musejí podat žádost o registraci Ministerstvu vnitra. Sdružení nezávislých kandidátů je obdobně jako nezávislý kandidát volební stranou ad hoc, tj. jen pro volby, ve kterých kandiduje. [1]

V Hrabové se nikdy nikomu nepodařilo sestavit pro komunální volby sdružení nezávislých kandidátů. Podle některých to je dokonce nereálné…, ale my se o to i tak pokusíme!

Každý platný hlas se počítá a my jich musíme nasbírat 271.
Pomozte Hrabové získat opravdu nezávislou alternativu!

Petiční archy musí obsahovat minimálně 271 podpisů, které umožní kandidátům za sdružení se ucházet o Vaši přízeň v komunálních volbách 2018. Podpis však nikoho nezavazuje v komunálních volbách volit sdružení Hrabované. Petici může podepsat každý občan s trvalým bydlištěm v Ostravě-Hrabové, starší 18 let.

Písemný souhlas a prohlášení kandidáta/tky do komunálních voleb dodali nebo dodání přislíbili (seřazeno abecedně):

  • Bláha Jiří
  • Hromádka Libor
  • Konečný Tomáš
  • Křenek Vítězslav
  • Mikeska Přemek
  • Orkáč Radomír
  • Orkáčová Jaroslava
  • Orkáčová Markéta
  • Skalský Jiří
  • Skopal Jan
  • Slíva Milan
  • Sommer Zdeněk
  • Vášová Jana
  • Veselý Martin

Dáte nám šanci jít k volbám?

Petiční arch si můžete stáhnout zde na stránkách (PDF), vyplnit jej (jméno, příjmení, datum narození, bydliště a podpis) a předat nám ho. Jeden petiční arch je k dispozici u “Kumana” na hřišti TJ SOKOL Hrabová. Podpisy budeme sbírat do neděle 29.7. 2018.

[pdf-embedder url=”https://www.hrabova.info/wp-content/uploads/2018/07/petice.pdf”]

Případný kontakt (distribuce petičních archů):

Zdroj: mvcr.cz

Štítky:

11 Komentáře

  1. Stanislav Holiš říká:

    A kdo bude na prvním místě, tedy možný starosta v případě počtu 8 zastupitelů v zastupitelstvu ?

    • Radomír Orkáč říká:

      Ahoj Stando, děkuji za dotaz.

      Jelikož se jedná o sdružení nezávislých kandidátů, mohu odpovědět pouze za sebe…, nikoliv za ostatní.

      Starostou by měl být ten, kdo dostane nejvíce hlasů. Z kandidátky Hrabovanů tam vidím minimálně tři jména – Jiří Skalský, Jan Skopal, Milan Slíva.

      Jaké však bude pořadí, se bude řešit podle toho, jestli seženeme podpisy.

      Stačí takto?

      Měj se pěkně, R.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Já si nemyslím, že starostou by měl být ten, kdo dostane nejvíce hlasů. Starostou by měl být ten, jehož přínos pro Hrabovou bude ten největší. Osobně starostenské ambice nemám a také nemám problém podpořit na starostu i zastupitele jiného subjektu, přestože by jeho strana nezískala většinu. Celé volební období jsem navštěvoval jednání zastupitelstva a i mimo ně sledoval práci současných zastupitelů. Z jejich středu bych neměl sebemenší problém na starostenském postu vidět Vlaďku Kopitzovou nebo paní Hrabovskou. Naopak jsem přesvědčen, že by ženský element na starostenském postu Hrabové prospěl. Jsou i další současní zastupitelé, pro které bych ani chvíli neváhal. Stejně tak si může být jist mou podporou ten, kterému z našeho středu dají voliči nejvíce hlasů a bude mít o tento post zájem, ale to snad nemusím říkat. Jsou však i lidé, které si tam nedokážu představit. Vše je otázka konsensu na základě výsledku voleb.

      Ale nechci předjímat, když ještě občané Hrabové ani nerozhodli svými podpisy, že nás k volbám vůbec připustí.

      • Jan Dvořák říká:

        Ano, to je správně formulováno – starostou by měl být ten, jehož přínos bude pro Hrabovou největší. Neměl by to být ale ani ten, kdo má o funkci zájem až příliš velký – to raději ten, koho bude potřeba do funkce přesvědčovat, protože se bude o něm vědět, že na to má znalosti a schopnosti. Zmíněná úvaha o starostkách jistě stojí za zvážení.

  2. Petr Žižka říká:

    Dovolím si navázat na to, co píše Milan Slíva, který svůj příspěvek zakončil: “Ale nechci předjímat, když ještě občané Hrabové ani nerozhodli svými podpisy, že nás k volbám vůbec připustí” Tolik citát Milana Slívy u jeho příspěvku. Jakkoliv cítím, že by člověk zodpovědný za obecní noviny neměl být činný v žádné místní straně či hnutí, tak přesně tak vnímám, že nemůžu neuvažoval, zda svým podpisem podpořit (či spíše umožnit) vznik nového hnutí. Věřím, že Hrabové může nová, nezávislá a žádnou politickou minulostí nezatížená parta prospět. Nevím, koho budu nakonec volit, počkám si na volební programy jednotlivých stran a hnutí. Ale budu rád, když budu mít další možnost výběru. Proto jsem petici, která umožní těmto Hrabovanům sestavit kandidátku, bez mrknutí oka podepsal. To je to nejmenší, co můžu pro změny v obci udělat.

  3. Miroslav Houžvička říká:

    Členové hnutí Změna pro lidí ví z vlastní zkušenosti,jak složité je prosadit nové hnutí, resp.sdružení. A proto jsme přidali své podpisy. Hrabovany nevnímáme jako konkurenci, ale jako velkou pomoc v “tvorbě novodobé Hrabové”.

  4. poláček miroslav říká:

    A v tvorbě “novodobé Hrabové” by chtěl pomoci také další nový volební subjekt a to KLUB PŘÁTEL HRABOVÉ (KPH), který kandiduje v letošních volbách na společné kandidátce STAN- KPH. Je pravda, že dostat do povědomí lidí nové hnutí, je velmi těžké, ale doufáme, že zaujmeme programem, který je tvořen společně s obyvateli obce a chce splnit jejich přání a požadavky.

    • Radomír Orkáč říká:

      Mirku, neodpovídejte, prosím, tohle budou řečnické otázky, nikoliv důvod k tomu, abyste se tady s manželkou opět vyplakali…

      Nevšiml jsem si, že kdokoliv z KPH nám napsal, ať se zastavíme, že nám podepíše petici. Naopak ostatní to tak udělali, Honza Šumbera, Vlaďka Kopitzová, Mirek Houžvička, Vláďa Petana… . A my jim za to nesmírně děkujeme a já jim u voleb od srdce fandím!!!

      Chtěl bych se však zeptat sám sebe! “volební subjekt” je něco jiného než “politický subjekt”? Jaký je rozdíl v pohledu na KPH “v červnu” a nyní “v červenci!?

      Mirek Poláček napsal:
      “Na soutěži Talent nás přišel podpořit KPH transparentem „KPH fandí Mataharkám“, což v té době byl jen Klub přátel Hrabové, žádný politický subjekt.”

      Takže teď je situace jiná a vy nejste politický subjekt, ale jste volební subjekt – v červnu jste nebyli a teď již jste.

      Jak jsem psal, jsou to jen řečnické otázky, odpověď na ně znám!

      • poláček miroslav říká:

        Nemáte v tom Radku jasno a proto odpovědět musím. Ano, v červnu jsme byli jen Klub přátel Hrabové a ode dneška jsme volební subjekt STAN-KPH.

      • Radomír Orkáč říká:

        Děkuji za vysvětlení. Z toho usuzuji, že Hrabované nejsou volební a ani politický subjekt, takže nechápu, proč tady píšete o “další volební subjekt” pod příspěvek od Hrabovanů. Je to samozřejmě hloupost, ale na tom Vám nezáleží, protože jste si na Hrabovany již stihli stěžovat mediální komisi.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Ahoj Mirku,jelikož se v nadpisu jedná o sbírání podpisů pro Hrabovany, nepochopil jsem z tvého příspěvku zda-li je podpoříte svým podpisem.

[email protected] [email protected]