Autobusové zastávky – vizitka obce II

Po sérii článků na téma “zastávky” v naší obci bych chtěl veřejnost informovat, že se situace v posledních dnech dramaticky mění k lepšímu…

Zastřešení stávajících zastávek

Naše zastupitelstvo na svém jednání dne 3.7. 2019 uvolnilo pro zastřešení zastávek dostatek peněz. Rada městského obvodu Hrabová tak na svém jednání dne 17.7. ihned rozhodla o zadání zakázky malého rozsahu na realizaci čekárny autobusové zastávky „Kostelík“.

Zastávka Kostelík se začne co nevidět zastřešovat

Technicky se jedná o jaklovou konstrukci s povrchovou úpravou žárového pozinkování, barva polyetylenová, výplň bezpečnostní sklo lepené 8,4 mm se zabroušenými hranami, střecha oblouková z komůrkového polykarbonátového skla vč. lavičky. Konstrukce čekárny bude ukotvena do betonových patek a celkové náklady na jednu zastávku by se měly pohybovat kolem 70 tisíc korun.

Před dodávkou a montáží přístřešku na zastávce Kostelík ještě požaduje stavební úřad souhlas manželů Jiroutových a souhlas DPO. Po získání těchto souhlasů bude ihned vystavena objednávka a nic zastřešení zastávky Kostelík již nebude bránit.

Zastávky Mostní a Beta se budou ještě řešit…

Co se týká zastávky Mostní ve směru na Paskov, tam je bohužel technický problém v tom, že chodník je příliš úzký cca 1,5 m. Existuje zde nebezpečí, že autobusy budou zpětnými zrcátky narážet na střechu.

Co se týká zastávky Beta ve směru na Paskov, tady nám vedoucí odboru stavebně správního sdělila, že se jedná převážně o výstupní zastávku, nikoliv nástupní.

Oprava stávajících zastávek

Občané dlouhé roky volají po opravě stávajících zastávek, které jsou v žalostném stavu. Jak slíbila mistrová pracovníků VPP – “zatím se budou opravovat pouze zděné zastávky a vše bychom chtěli stihnout do konce letošního roku“, tak se i děje!

Za poslední týden naši pracovníci VPP opravili, vyčistili a natřeli dvě kamenné zastávky, konkrétně Mostní a Kostelík.

Pracovníci VPP při opravě zastávky Mostní

Pracovníci VPP při opravě zastávky Mostní

Pracovníci VPP při opravě zastávky Kostelík

Pracovníci VPP při opravě zastávky Kostelík

Zdroj: Materiály RMOb Ostrava-Hrabová a podklady pro tento článek mi dodala zvlášť i paní Svatava Králová

 

3 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Přiznám se, že nechápu, proč k tomu potřebujete souhlas Dopravního podniku města Olomouce (tedy DPMO). V jiných obvodech jim stačí souhlas ostravského DPO.

  2. Filip Valder říká:

    Dávná zkratka, jak si ji pamatuji ještě na úzkých mechanicky označovaných jízdenkách, dopravního podniku Ostrava byla DPMO. Možná je jen autor podobné paměti. 🙂

  3. Radomír Orkáč říká:

    Ahoj Filipe,

    je to jak píšeš, Honza Dvořák to pochopitelně ví, jelikož je však plný emočního jedu a do dnešního dne nemůže nikomu odpustit neúspěch ve volbách, že za každou cenu bude házet špínu na všechny kolem.

    Mimochodem, chyba byla převzata z materiálu, který byl předložen Radě obce. Nikomu to nevadí, protože všichni ví, že to je běžný překlep;-)

[email protected] [email protected]