Zastupitelé se sešli s náměstkem hejtmana pro dopravu

Všichni dobře ví, jaké problémy má Hrabová s dopravou… Na jedné straně se k nám line hluk z Místecké, na druhé straně se tvoří a ještě dlouhou dobu budou tvořit kolony (u Shellky), nová prodloužená Mostní rozsekla naší obec na půl a odřízla nás od přírody a že se citelně uleví Paskovské, věří asi málo kdo.

Přitom bylo nespočet předvolebních slibů, že ten či onen volební subjekt najde recept např. na “zrušení” zpoplatnění Místecké. Po volbách samozřejmě vše utichne a lidem se nalhává cokoliv, např. že to měli zařídit ti druzí, nebo že se dělá maximum. Jedinou pravdou však je, že se vždy dá dělat více…

Když jsem minulý týden psal o plánované neveřejné debatě hrabovských zastupitelů s náměstkem hejtmana pro dopravu, ještě jsem netušil, že z článku se stane jakýsi návrh bodů, které budeme projednávat. Zveřejnění jsem s nikým nekonzultoval a body jsem sepsal tak, jak mě zrovna napadly:

  • Zrušení dálničního poplatku na silnici Místecká v úseku od Makra po Frýdek-Místek.
  • Výstavba protihlukových stěn na Místecké.
  • Výstavba kruhového objezdu u ČS PHM Shell na ul. Frýdecká.
  • Řešení neúnosné situace na Paskovské ulici.

Výše uvedené body se tedy staly oficiálním programem na schůzce s náměstkem Jakubem Unuckou. Nakonec přišla drtivá většina zastupitelů, přičemž pan Gromnica za sebe poslal Mirka Poláčka, což se ukázalo jako velice přínosné.

Jelikož se schůzka nenahrávala, a k překvapení všech nebude z ní ani zápis, rozhodl jsem se, že ze svých poznámek sepíšu článek. Jak správně upozornila zastupitelka Jiřka Kelnarová, nějaký výstup by z jednání měl být, protože několik příslibů ze strany náměstka padlo a bylo by vhodné je písemně zaslat na kraj, aby “věc” nezapadla.

Asi čtenář po přečtení titulku článku čekal, že se dozví co přesně jsme na schůzce řešili a jaký byl výsledek, ale potřebuji několik dní na utřepání informací. Navíc počkám na dnešní jednání rady obce, kde doladíme další postup…

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]