Realizační dokumentace přístavby kulturního sálu v Hrabové

Je to již více než dva roky, co se aktivně veřejně začalo diskutovat o přístavbě kulturního sálu k budově úřadu v Hrabové. Zatím není jasné, kde vedení obce na kulturní sál sežene peníze (25 mil. korun včetně DPH, viz níže), protože aktuálně musí najít v rozpočtu peníze novou školku (80 mil. korun).

Dle projektanta je orientační předpoklad délky realizace přístavby 8 měsíců od započetí stavby. Pokud bude vůle a zastupitelstvo schválí rozpočet pro rok 2020, tak se již v lednu příštího roku může zahájit výběrové řízení na zhotovitele. Osobně si nemyslím, že by byl kdokoliv ze zastupitelů proti realizaci kulturnímu sálu, ale na druhou stranu musí být předem jasné, kde na to vezme Hrabová peníze. Je totiž obrovskou škodou a chybou vedení obce, že nedostaneme 95% dotaci na školku. Těch desítky miliónů nám prostě budou chybět, ale o tom snad brzy napíšu až v jiném článku, pro který sbírám těžce podklady.

Finanční rekapitulace stavby

Finanční rekapitulace stavby, zařizovací předměty nespojené se stavbou jsou odhadovány na 1 mil. Kč

Situace širších vztahů

Situace širších vztahů

Stávající stav

Stávající stav

Budoucí stav

Budoucí stav

Katastrální situace

Katastrální situace

Technická zpráva v PDF:

[pdf-embedder url=”https://www.hrabova.info/wp-content/uploads/2019/11/TZ_AB_PŘÍSTAVBA-ÚMOb.pdf” title=”TZ_AB_PŘÍSTAVBA ÚMOb”]

Děkuji tajemníkovi Janu Sochovi za poskytnutí informací, které jsem v tomto článku zveřejnil.

Jeden komentář

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Hlavní problém vidím, že 25 miliónů na papíře bude ve skutečnosti dvojnásobek. Bylo to tak u družiny i školky a nepředpokládám, že tomu bude jinak i v tomto případě. Jen se děsím, kolik nakonec bude ta školka stát, protože vícepráce bývají ze strany stavebníků oblíbenou mantrou.

[email protected] [email protected]