Zelená Hrabová: Webové stránky městského obvodu Hrabová vyžadují opravu

Před cca dvěma týdny jsme posílali opravy k webovým stránkám (přepisy, neúplné informace směrem k občanům atd). Posílali jsme je panu tajemníkovi, v té době byl však na dovolené a zastupovala jej paní Faicová, která přislíbila, že nalezené chyby předá OVANETU.

Chceme se zeptat, zda bylo již předáno? Když se na webové stránky díváme, přijde nám, že nic předáno nebylo.

Chyby by viděl každý, i např. zaměstnanec úřadu. My chyby vyhledali ve svém volném čase a také proto, že nám to vadí. Myslíme si, že by obecní webové stránky měly být bez chyb a s pravdivými informacemi. Člověk  by chtěl věřit, že to úřad určitě bude řešit a že i jemu budou ony chyby vadit…

Zelená Hrabová – Opravy webu (PDF)

Děkujeme za zpětnou vazbu, zda opravy byly předány OVANETU či v jaké fázi se to celé nachází.

Zelená Hrabová, z.s.

Štítky: ,

12 Komentáře

  1. Vladimír+Slavík říká:

    Vážená paní Jano Václavíková a Jano Batelková,
    vaše připominky jsou zcela opodstaněné!¨ Stejně jako Vás mě překvapuje nedostatečná znalost mateřského jazyka u těch, kteří tvoří pro webové stránky příslušné texty.
    Spíše ale jde o podceňování významu webových stránek. Údajně je nikdo nečte a není jim proto třeba věnovat větší pozornost.

    • Petr+Žižka říká:

      prosím Vladimíra Slavíka o zdroj informace, kterou napsal. Cituji: “Údajně je nikdo nečte a není jim proto třeba věnovat větší pozornost. To někdo řekl nebo napsal? Jinak je to také “jedna paní povídala”. V tomto případě “jeden pán povídal…”

      • Petr+Žižka říká:

        omlouvám se. Citace je: “Údajně je nikdo nečte a není jim proto třeba věnovat větší pozornost” Zapomněl jsem uvozovky na konci, ale snad to ctěný čtenář pochopil. S omluvou Petr Žižka

  2. Vladimír+Slavík říká:

    Pan Žižka má pravdu. nemám žádné statistické údaje o počtech čtenářů těchto webových stránek. Panu Žižkovi se za tato má nepodložená tvrzení omlouvám. K tomuto mému závěru mě vedla skutečnost, že nikdo (mimo dvou členek spolku Z.H.) neupozornil na velký počet pravopisných chyb. Z toho jsem logicky vyvodil, že tyto webové stránky nejsou příliš čteny.

    • Ilona Hromádková říká:

      Dobrý večer, byli jsme osloveni p. tajemníkem dotazem, zdali fotografie na novém webu Hrabové jsou od nás a zdali souhlasíme s jejich použitím. Souhlas jsme samozřejmě dali, ale to nešťastné umístění vyhledávače (lupy), který je umístěn právě přes prostředek snímku a tudíž to nejkrásnější a nejzajímavější, co tady v Hrabové máme (kostelík) je lupou zcela schováno. Pan tajemník moji připomínku vyslechl a myslím, že i souhlasil. Ale zřejmě se s tím nedá nic dělat, neboť jednotná šablona webových stránek všech ostravských obvodů je dána….. bohužel… A tak naši obec prezentuje panelák vedle kostelíku a půl radnice…. Pokud bude zájem, rádi připravíme snímky nové

      • Petr+Žižka říká:

        Ano, Ilono Hromádková, i toto je jeden z dopadů skutečnosti, že se obecní web “srovnal” s ostatními weby jiných městských obvodů a je vizuálně stejně nezajímavý, jako všechny ostatní weby, které v těchto šablonách fungují. Když jsme vymýšleli nový obecní web, a já se nestydím za to, že jsem u toho byl, i když mé představy byly jiné, výrazně více “úleťácké”, než ta, která nakonec zvítězila, kladli jsme velký důraz na vizuální stránku, na to, aby vynikly KVALITNÍ fotografie. Už jen proto, že v Hrabové máme fotografy, které nám mohou jinde závidět a kteří vytvářejí skutečné fotografie a nikoliv obrázky. Osobně si myslím, že sebevědomá “vesnice” má mít svůj sebevědomý web (o fb ani nemluvím). Hrabová vykročila směrem k tomuto sebevědomému, svéprávnému a prostě “SVÉMU” webu. Jenže sebevědomému, osobitému, webu se musí někdo náležitě věnovat, dělat to s citem, s talentem a tvořit srdcem. “Vyšívat” na webu nehledíce na čas a pracovní dobu. Pokud někdo ten talent ani touhu či potřebu nemá, je pro něj jednodušší šablonovitost, strohost, ohraničenost jasnými pravidly. V naší obci zvítězila šablonovitost, sešněrovanost a strohost před talentem, láskou a srdcem. Ale to je jen můj názor na věc. Jiní to samozřejmě vidí jinak, například hrabovský bloger Vladimír Slavík na svém webu oslavně tvrdí, že: “V každém případě bylo nedávné rozhodnutí rady MOb o  přechodu našich webových stánek pod OVANET rozhodnutím správným. Snahy o vlastní obsahovou strukturu našich webových stránek byly slepou uličkou.” Já s ním sice v této věci vůbec nesouhlasím, ale jeho amatérský názor mu neberu… Bohužel, dnes se amatéři vyjadřují tak rádi ke všemu. Jsem zvědav, kdy nějaký fanda letectví bude řídit Airbus, kterým snad ještě někdy poletím na dovolenou. A také už v podstatě očekávám, že až jednou budu, nedej bože, operován, vkročí se skalpelem v ruce na sál člověk, který se celý život zabýval tím, jaký je rozdíl, když rozřízne žížalu nebo člověka a teď by to rád viděl v praxi… Obávám se, že brzy nastane i tato doba, tedy doba amatérských pilotů a milovníků chirurgie…

        • Ilona Hromádková říká:

          “V naší obci zvítězila šablonovitost, sešněrovanost a strohost před talentem, láskou a srdcem”… naprostý souhlas. Bohužel i pro Hrabovské listy, které jsou jen pro to, aby byly…. obsah ??? Ale budeme-li plácat po ramenou, že jsou skvělé?? Děkuji, nechci….

    • Radomír Orkáč říká:

      Dědo Vláďo,
       
      z čeho usuzujete, že je Zelená Hrabová jediný subjekt, kdo upozornil na chyby na webu?
       
      Děkuji, R.

    • Petr+Žižka říká:

      Netřeba se mi omlouvat. Já svůj příspěvek napsal jen proto, že jsem nabyl dojmu, že pan Slavík má nějaké konkrétní informace o čtenosti webu, počty přístupů, počty reálných uživatelů, graf sledovanosti v čase, zkrátka statistiku sledovanosti. To, že máme nějaké domněnky (a já osobně si také nemyslím, že by byl obecní web nějak moc čtený – ostatně kladu si otázku, proč by měl být?) je jedna věc a skutečné statistiky, které jistě úřad má, jsou věc druhá. Takže jsem se domníval, že úřad poskytl místnímu blogerovi a tedy Hrabovským novinám statistiky. Děkuji a zdravím.

  3. Vladimír+Slavík říká:

    Radku,
    tvá otázka je konkrétní a rád na ni odpovím. Za informační “subjekty” v naší obci považuji Hrabovské listy. dva místní FB a Hrabova.info. Ani HL ani dva místní FB se o chybách v  našem “úředním” webu nezmínily. Pokud jde o Hrabova.info, zadal jsem do vyhlédavače heslo “chyby na webu” a mimo článek spolku Zelená Hrabová jsem tam nic dalšího nenašel,

    • Radomír Orkáč říká:

      Moje nástěnka s podněty není propojena s žádným jmenovaným kanálem (a je doplňována i s měsíčním zpožděním, jsem na to sám), proto moc nechápu, co jste přesně hledal na FB a Hrabová.Info – Fulltextové hledání na výraz “chyby na webu” Vám zcela správně nic nenašlo.
       
      A co telefonické rozhovory nebo mailová korespondence mezi zastupiteli a úřadem, to čekáte, že zde bude? Ani zápis z jednání zastupitelstva jste ještě nečetl, protože mi stále nebyla dodána audionahrávka, abych mohl zápis odsouhlasit (jako ověřovatel), čili ani ten jste nemohl zatím pročíst.
       
      Ale i tak usuzujete, že je Zelená Hrabová jediný subjekt, kdo na chyby upozornil. Podle mě je to nesprávné tvrzení, ale proč bych se měl s Vámi přít… Váš názor však respektuji, snažíte se vyvolat tímto způsobem diskuzi…

  4. Vladimír+Slavík říká:

    Radku, oba dva víme, kde je zakopána mrtvola toho pověstného psa. Je to nezájem občanů o veřejné záležitosti.Úkolem tvým i mým je povzbudit ty, kteří se o to snaží o nápravu. Konkrétně to jsou členky spolku Zelená Hrabová. Nejde jim pouze o pravopisné chyby na webových stránkách, ale o  celkové zlepšení kvality veřejné správy v Hrabové, Já se budu prostřednictvím článků v Hrabovských novinách o totéž, tedy o zlepšení úrovně veřejné správy v naší obci.

[email protected] [email protected]