(FOTO) Hrabová: Třídíme jedlé oleje

V Hrabové byly na čtyřech místech rozmístěny popelnice určené ke sběru oleje. Přestože již většina lidí pravděpodobně ví, co do olejové popelnice patří, nezaškodí si to zopakovat. Do olejové popelnice patří každý tuk, který používáte při přípravě pokrmů. Všechny druhy rostlinných olejů, máslo, sádlo, ztužené tuky a margaríny.

Takhle se olej netřídí!!! Šídlovec, prosinec 2020

Takhle se olej netřídí!!! Šídlovec, prosinec 2020

Umístění sběrných popelnic v Hrabové

  • Na parkovišti TJ Sokol Hrabová (Paskovská ulice)
  • U Hrušky (Paskovská ulice)
  • U úřadu v Hrabové (Bažanova ulice)
  • U Budoucnosti na Šídlovci (V. Huga)
Plakátek

Plakátek: Třídím olej.cz

Olej nechejte po přípravě teplé kuchyně vychladnout, jinak hrozí úraz. Ke třídění používejte POUZE PET láhve. Láhev zcela naplňte použitým jedlým olejem. Olej do popelnice nepřelévejte, vložte v uzavřené PET lahvi. Popelnice se budou vyvážet pravidelně. V případě přeplnění můžete kontaktovat “VOLEJ OLEJ” na čísle 800 016 017.

Životní cyklus oleje

Olej, který po použití v kuchyni vytřídíte, se stává opět surovinou pro další výrobu. Tímto koloběhem se redukuje množství produkovaného CO2 a snižuje se potřeba pěstování olejnin pro průmyslové účely.

Proč bychom měli oleje třídit?

Oleje ucpávají kanalizaci a značně ztěžují čištění odpadních vod. Recyklace oleje redukuje emise CO2 do ovzduší. Šetřete životní prostředí a rozpočet vaší obce.

Fotky z jednotlivých míst jsou na Google Photos:

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]