Moje zamyšlení nad tím, jak to dopadne s Hrabovskými listy

Dovolím si veřejně zapřemýšlet nad tím, jak to s Hrabovskými listy dříve či později dopadne. Ve zkratce: Jsem si jistý, že se to udělá tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá! Slovy tajemníka úřadu “vždyť je to jen bouře ve sklenici vody”. Omlouvám se za použitou ironii, ale o ní bude tento článek.

Vedení obce si někde (např. přes “anonymní” Marunu Cholevovou) postěžuje, že si občané vůbec dovolili na “privátním facebooku” uspořádat anketu, místo toho, aby zašli osobně na úřad a řekli v čem jsou Hrabovské listy špatné.

Pak se zveřejní nějaká čísla ohledně odměňování Petra Žižky a Jana Dvořáka, jakoby se to dalo porovnávat. Je to jako srovnávat výši odměny za služby šarlatána s odměnou za služby doktora specialisty s 30 letou praxí. Napadl mě ještě jeden příměr: elitní pilot formule jedna versus taxikář bez řidičáku.

Nekvalitní fotografie z tlačítkového telefonu šéfredaktora se “hodí” na manžele Hromádkovy, protože oni jsou přeci ti špatní, že se svobodně rozhodli (a celá řada dalších občanů) na tvorbě Hrabovských listů nespolupracovat a neposkytují Janu Dvořákovi fotky.

Dále je tu problém s krádeží fotek. Zde mi nálepku se souhlasem “objektivního” šéfredaktora již dala “anonymní” Maruna Cholevová. Co takhle veřejnosti říct pravdu, že tajemník úřadu Jan Socha neměl pro šéfredaktora žádné fotografie, a tak je z pozice úředníka ukradl z Hrabová.Info!? Dopadne to tak, že mě odbyde starosta nějakou omluvou v Hrabovských listech. Fotky vznikly v unikátní době šití hrabovských roušek, které jsem organizoval a bral si na to několik dnů v práci dovolenou.

Nové výběrové řízení se nevyhlásí, protože se Jan Dvořák přeci osvědčil;-) Navíc by se tam mohl přihlásit Petr Žižka nebo Milan Slíva, což by byla pro vedení pohroma! Co kdyby napsali něco o předražené školce, to by tak ještě scházelo.

Abych nezapomněl, redakční rada dříve či později bude určitě doplněna, protože to Jan Dvořák přestane zvládat a nikdo z radních mu nepomůže. Pan Slepička může v následujících měsících snad už jen napsat o masopustu a velikonocích, takže kdo se hlásí?

V souvislosti s Hrabovskými listy mi jedna osoba napsala pěkné motto, kterým bych chtěl svou úvahu zakončit: “Kdo se staví proti panstvu, je to jakoby čůral proti větru”, takže neočekávám nic jiného, než že mě někdo v březnu navrhne na odvolání z kontrolního výboru;-) Nějak přede mnou ten úřad musí ty informace konečně zatajit!

Kdy dojde na má slova? Dnes? Zítra? V březnu?

Štítky:

3 Komentáře

  1. Musíme reagovat tím, že se nedá nic více, než souhlasit s tímto článkem. Vedení je v podstatě jedno, že v HL jsou články všlijakých kvalit/nekvalit o jedněch a těch samých lidech. My zbývající si přeci časem dáme říct a dokážeme se přes nedostatky a naše postoje přenést. A to, že jsou nespokojeni další a další lidé? Že opravdu bohužel osoba pana Dvořáka rozděluje evidentně občany Hrabové přinejmenším na dva tábory, tím se přeci zabývat obec nebude, proč by to dělala. Spoléhá na to, že velkému počtu lidí je to jedno a ti zbývající, ti se s tím smíří. Vedení by muselo přezkoumat celou záležitost, vyhlásit nové výběrového řízení.. což je práce, zbytečná práce a ještě jednou práce. Obec si přeci nebude rozeštvávat proti sobě pana Dvořáka. Moc dobře ví, čeho on je schopen (ostatně je dobré podotknout, že nejvíce specifického nejmenovaného chování je schopen hlavně, když je u moci..). Takže závěrem se dá říci, že je obci naprosto jedno, že zde je nedobrá atmosféra a pachuť z hlediska HL. Vedení si přeci rozhodlo a tak si posílilo kult své moci. Co říci na závěr? Někdy patřičná sebereflexe a uznání či pokorné sklonění hlavy může dát lidem patřičné hodnoty a růst.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Doplním, že článek jsem napsal včera dopoledne, zveřejnil se automaticky/naplánovaně dnes ráno a údajně již došlo ke zveřejnění srovnání, jak jsem předpokládal “Pak se zveřejní nějaká čísla ohledně odměňování Petra Žižky a Jana Dvořáka”.
     
    Co na tom, že se nemůže porovnávat odměna hráče Barcelony s hráčem okresního přeboru, kterého navíc protěžuje trenér.
     
    Tak co dalšího jsem předpověděl?

  3. Radomír Orkáč říká:

    Dnes jsem zveřejnil další článek na téma předražené školky.
     
    Opravdu má smysl, aby vedení obce prostřednictvím svých přátel šířilo srovnání šéfredaktorů Hrabovských listů, že vlastně nyní Hrabová šetří naše peníze???
     
    https://www.hrabova.info/2021/01/27/kolik-nas-bude-stat-presun-detskych-prvku-ze-stare-skolky-do-nove/
     
    Místo, abychom zaplatili dva prvoligové fotbalového hráče (šéfredaktor a grafik), zaměstnáme kohokoliv, kdo prohlásí, že umí kopat do míče a ušetřené peníze darujeme majitelům stavební firmy, ať si koupí něco na sebe?

[email protected] [email protected]