(FOTO) OKD provede demolici jedné z čerpacích stanic v Ostravě-Hrabové

Přesně před rokem jsem objevil a natočil v sedimentačním kanálu u Pilíků neobvyklý gejzír vody, který pocházel z čerpací stanice OKD na Paskovské ulici. Čerpací stanice byla vybudována někdy v letech 1970-80 na severním konci zdejšího odvalu Dolu Paskov. Povrchové, značně znečistěné, vody jsou zde z jímky přečerpávány do nedalekého sedimentačního kanálu a následně do nádrže Pilík 4.

Vladimír Slavík před rokem do komentářů na Hrabová.Info napsal:

Jímka s čerpačkou pod odvalem D2 na levé straně Paskovské má pro okolí velký význam. V příslušných materiálech EIA se upozorňuje, že jejím vyřazení z provozu se na jižním konci Hrabové zhorší kvalita podzemních vod. Toto vše měla řešit odborná studie, která stále neexistuje. Ale koho to v Hrabové zajímá? Tento úkol byl v roce 2018 uložen OKD a dlouho nikdo neurgoval jeho splnění. Ani představitelé samosprávy ani zdejší úředníci státní spávy. Možná, že reportáž Radka Orkáče pomůže k urychlenému řešení této problematiky.

 

Moje “reportáž” k řešení problematiky nepomohla a rada MOb Ostrava-Hrabová souhlasila na konci listopadu 2020 s demolicí této čerpací stanice. OKD s demolicí zajistí také prokopnutí a zatrubnění odtoku do příkopu u silnice, jak je patrné z leteckého snímku.

Letecký snímek s popiskem prováděných úkonů

Letecký snímek s popiskem prováděných úkonů

Fotky ze dne 26.1. 2021 jsou na Google Photos:

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]