(FOTO) Roman Škorňák: Otužování v řece Ostravici, aneb možná zítra přijde i televize

Pozvání na zítřejší otužování v Ostravici, aneb jak dnes bylo v Hrabové na splavu rušno jako v létě. A čím to? To jen naše partička z okolí zjišťovala jestli voda teče a kolik má stupňů místní “koupaliště”. Trošku kecám, ale co už…

Píši proto, že se zde již přes 3 měsíce scházíme většinou s kamarádem a občas domluvíme další lidičky z okolí a podnikáme otužování těla. A jelikož podmínky zde jsou perfektní a sauny stále zavřené, tak co jiného zbývá než využít co je zdarma a otevřeno.

Kde se otužujeme

V Ostravě-Hrabové u splavu pod mostem k Vratimovu máme extra výhodu, že člověk nemusí sekat díry do ledu, je to kousek od chalupy a pozvolný sestup do vody s příjemnou hloubkou cca 1,6m, kde se dá v pohodě plavat i delší vzdálenost než 5m ve vysekané díře a splňovat státní normu 2m od sebe. Prostě parádní podmínky, co více si přát!

Patříš-li mezi ty, co uvažují o otužování, nebo již taky někde chodíš, připoj se k nám. Pozor, nejedná se zatím o žádné organizované setkání. To nám prozatím vládní opatření nedovolují.

Jsme relativně normální, začátečníci či pokročilí, na věk a výkony si nehrajeme, a tak uvítáme další pravidelné i náhodné “členy”, jak někdo říká sebemrskačství. Jak vidíte, nemusí být léto, aby byla u vody sranda, chodíme skoro za každého počasí a vždy si to užijeme a je jedno jestli jsme ve vodě 30 sekund, když bylo – 6°C a nebo 5 min dnes při krásných 6°C. Je nám jedno, sejdeme-li se ve vodě dva nebo nás je více jako dnes. Každý si to užívá, jak sám cítí a navzájem se podporujeme a přitom děláme něco pro své zdraví.

Jsme také členy facebookové skupiny Otužilci Ostrava, kde máme kamarády a nyní se zde také občas domlouváme pro zpestření a návštěvy jiných míst.

Tímto bych vás rád pozval za námi

Proč otálet, užijme si ještě zimy! Co třeba hned zítra (4.2. 2021) ve 13 hod.

Co sebou? Plavky, ručník, kecky, dobrou náladu a chuť udělat něco pro sebe. Zítra bude příjemně jako dnes, tak neváhej, odhoď strach a jdi do toho.

Pokud zítra nemůžeš v tomto čase, tak jsme zde většinou pravidelně každý Čt, So a Ne ve 13 hodin. Udělej si čas sám na sebe a přijď, rádi Tě podpoříme.

Konec hlášení: Pokud jsme tě oslovili jsi vítán.

Autor: Roman Škorňák

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]