Schválí zítra zastupitelé dotaci na pamětní medaile pro významné místní osobnosti?

Na konci roku 2019 jsem oslovil místního hrabovského umělce pana Jiřího Neuwirta, který mimochodem v 90. letech vytvořil znak Hrabové, aby nyní pro „Hrabovou“ (za peníze spolku TORALI) vytvořil pamětní medaile pro naše občany. Dnes jsem od něj obdržel i druhou stranu medaile a netrpělivě čekám na zítřejší jednání zastupitelstva, kde se budou schvalovat dotace spolkům.

Spolek TORALI žádá v rámci dotačního programu Hrabové na výrobu medailí o 50 tisíc korun. Finanční výbor dotace již posuzoval a v plné výši by tento projekt “Pamětní medaile pro významné osobnosti” podpořil. Naši radní se na svém jednání bohužel usnesli, že nechtějí dát na výrobu medailí ani korunu. Je to samozřejmě jejich plné právo, nicméně poslední slovo bude mít zítra naše zastupitelstvo. Stále tak věřím, že zvítězí zdravý rozum a již dokončený model nezahodíme jen proto, že to přísluší kulturní komisi, která to není od roku 2015 schopna zrealizovat.

Plavala Hrabová, rodná má dědina jak slípka divoká, na vodě rybníků

Plavala Hrabová, rodná má dědina jak slípka divoká, na vodě rybníků…

Mimochodem, místní spolky jako Smíšek, TORALI, TJ Sokol Hrabová, hasiči, velocipedisté a další, se již v roce 2020 rámcově dohodli na tom, jak se budou osobnosti k ocenění medailí nominovat a vybírat.

Pan Neuwirt v sobotu 27.2. slaví narozeniny, to by byl pěkný dárek, kdyby se konečně dočkal podpory od místního zastupitelstva.

Pan Neuwirt v sobotu 27.2. slaví narozeniny, to by byl pěkný dárek, kdyby se konečně dočkal podpory od místního zastupitelstva.

 

 

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]