(FOTO) Pamětní medaile Hrabové má svůj líc

Na konci loňského roku 2019 jsem oslovil místního umělce pana Jiřího Neuwirta, který mimochodem v 90. letech vytvořil znak Hrabové, aby nyní pro “Hrabovou” (za peníze spolku TORALI) vytvořil pamětní medaile pro naše občany. Respektive zatím jen jejich model, který umožní jejich pozdější odlití.

Před několika dny mě pan Neuwirt požádal, abych dílo přišel překontrolovat;-) Je to asi tak stejné, jako bych ho požádal, ať přijde překontrolovat mou práci ajťáka. Navíc má absolutní volnost v tom, co na medaili dá, ke své práci přistupuje tak zodpovědně, že oslovuje odborníky a konzultuje s nimi “údaje”, které budou na medaili (báseň, nožové kolo, letopočet, atd.).

Kdyby měl kdokoliv zájem o tento odlitek (tuším že pan Neuwirt říkal za cenu kolem 2000 Kč), ať mě neváhá kontaktovat na [email protected].

Přestože jsem neviděl, jak své dílo “kouzlí”, je pro mě něco nezapomenutelného jen pouhá přítomnost v jeho ateliéru. Tajně doufám, že Noc kostelů s výstavou v jeho režii ještě půjde v letošním roce zorganizovat, protože tam má pan Neuwirt v plánu o své práci povykládat veřejnosti.

Malá ochutnávka na Google Photos toho, jak budou medaile (samozřejmě v menší velikosti) vypadat (líc a částečně i rub):

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]