Štěrkový záhon na kruhovém objezdu nebude. Na co použijeme 500 tisíc korun?

Před měsícem jsem veřejnost informoval o tom, že se o vytvoření štěrkového záhonu v prostoru kruhového objezdu na Paskovské ulici rozhodne v následujících týdnech. Schválení zakázky záviselo na na dotaci od Ostravy. Na posledním jednání zastupitelstva dne 24.2. 2021 jsme odhlasovali, že pokud Hrabová na tento projekt dotaci nezíská, realizace štěrkového záhonu se odloží na neurčito.

Dle zodpovědného vedoucího daného odboru Magistrátu města Ostravy však nebudou z Fondu životního prostředí z důvodu nedostatku finančních prostředků poskytovány finanční prostředky, takže dotaci nedostaneme a štěrkový záhon letos nebude.

Na co tedy použijeme “ušetřené” peníze? Na umoření dalších víceprací školky…?;-) V rozpočtu jsme na osázení rondelu měli pro letošní rok vyhrazenu částku 500 000 Kč a bylo by více než vhodné, aby šla celá částka do zvelebení/zvýšení bezpečnosti Paskovské ulice. Můj návrh, který jsem již avizoval na facebooku, je…

Místa pro přecházení nejsou na Paskovské ulici bezpečná

V září 2019 jsem na Hrabová.Info psal následující sdělení o budovaném místě pro přecházení u Bety: “abychom bezpečnost zvýšili, přistoupili jsme nakonec alespoň k realizaci místa pro přecházení, namísto plánovaného klasického přechodu pro chodce“. Jenže jak se ukazuje, toto řešení se minulo účinkem, protože řidič se často za nepříznivých klimatických podmínek o místě pro přecházení nedozví!

Prosím tedy touto cestou úřad a vedení obce (stavby má na starost radní Petr Balušek), aby udělali vše pro zvýšení bezpečnosti nejen tohoto místa u Bety, ale také místa pro přecházení u TJ Sokol Hrabová. Kdy jindy, než v roce, kdy Sokol bude rekonstruovat přilehlé parkoviště!

Příležitost pro vybudování místa k přecházení: parkoviště bude Sokol rekonstruovat.

Příležitost pro vybudování místa k přecházení: parkoviště bude Sokol rekonstruovat.

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]