Občanka Hrabové: Bude fasádu hrabovské školky zdobit obrázek?

Níže uvádím podnět od občanky Hrabové, který jsem zaslal/přeposlal z pozice zastupitele vedení městského obvodu Hrabová ke zodpovězení.

Ilustrační foto: Mohl by školku zdobit obrázek?

Ilustrační foto: Mohl by školku zdobit obrázek?

Vážený pane starosto, Igore.

Z pozice zastupitele Tě žádám, abys mi prosím zodpověděl níže uvedený podnět, zda rada tebou vedená uvažovala v minulosti o “výzdobě” fasády nové školky, případně jestli to máte v plánu. Kdyby náhodou ne, jestli níže uvedený podnět můžete považovat za požadavek zastupitele, protože se mi ta myšlenka hodně zamlouvá a má mou podporu.

Vždy mělo být zvykem, že jakékoliv větší a strategicky důležité stavby  projdou připomínkováním občanů. Jelikož školka takovým procesem nikdy neprošla a navíc ani tehdejší zastupitelé neobdrželi více vizuálních variant, považuji za naprosto klíčové, aby takové návrhy na zlepšení nezapadly. Obzvláště, když je to pro děti, aby se v nové školce cítily příjemněji.

Věřím, že argumentů, proč to nejde, vymyslíte desítky, mě spíš zajímá, co uděláte pro to, aby školka vypadala jako školka a ne jako nějaký průmyslový areál.

Děkuji za odpověď.

Ing. Radomír Orkáč


Obdržený podnět

Obdržený podnět

Dotaz jsem obdržel od občanky, která si nepřála, aby v případě zveřejnění bylo zveřejněno i její jméno:

Mám jen takový malý dotaz, ohledně školky. To, že je předražená a všechny nekalosti s tím spojené jsou všem asi jasné. Ale já mám spíš dotaz ohledně dětí. Dívala jsem se, že školka je taková celá bílo-šedá, jestli někoho nenapadlo tam na fasádu pro děti namalovat nějaký obrázek?

Jako když už se rozhazují miliony tak jeden obrázek už asi nikoho nevytrhne, pokud by nestál zase x milionů víceprácí navíc.

Jen jsem se nedávno nad tím pozastavila, že je to přece pro děti, tak by to tak mělo i vypadat, a né ústav pro dospělé.

 

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]