(FOTO) Zelená Hrabová: Zeleň na Šídlovci… je to únavné, únavné, únavné!

Dnes jsme šli dát nové podklady do naší vitrínky na Šídlovci. Nešlo přehlédnout, jaký stav zeleně je před obchodem Budoucnost, u samotných obecních vitrín či v samotném parku. Vysbírali jsme odpadky pod vitrínami, pod lavičkami a v záhonech v parku. Musíme opět urgovat, prosit a upozorňovat na potřebu pravidelné péče a údržby zeleně na největším obecním prostranství v Hrabové?

Neměla by paní místostarostka, Vladislava Kopitzová, více dbát na to, ať je zeleň skutečně udržovaná, když má tedy zeleň na starost? Upozornili jsme na škůdce (hraboši, krtci), kteří decimovali cibulky výsadby v parku, upozornili jsme na plevel kolem cest a chodníků, předali dalších x podnětů. Musíme to stále dělat my, spolek Zelená Hrabová?

Fotky jsou na Google Photos:

Na poslední schůzce na našem úřadě jsme se domlouvali s p. Královou (úřednicí) a místostarostkou, že po pokácení bříz započne výsadba květin, keřů a stromů kolem naší knihovny.

Po více než 4 měsících jsme se připomněli, jak to tedy s výsadbou vypadá (vypracoval se extra projekt na opravdu krásné keře, květiny atd). Odpověď zněla od úřednice i místostarostky, že nenastal žádný posun! Takže opět jediná schůdná cesta je cesta připomínání, urgování, prosení?

Je to stále dokola. Musíme být stále spokojeni s odpovědí, že to a to není priorita a že to není důležité?!!! Paní místostarostka by se měla snažit tyto nedostatky řešit a aktivně předávat k řešení úřadu, hlídat si proveditelnost, nastavit pravidelnost. Ta nedůslednost a laxnost v zeleni je opět vidět na každém kroku, ale to je skutečně potřeba na Šídlovec pěšky zavítat.

Ono nestačí JEN SEKAT TRÁVU! JE TO ÚNAVNÉ, ÚNAVNÉ, ÚNAVNÉ!

Štítky: , , ,

2 Komentáře

  1. Šárka+Tomisová říká:

    Holt vedení obvodu má jiné priority.

    Např. dnešní běh na lyžích v hasičské pěně, přímo na náměstí.
    A v týmu radnice vévodil starosta, který, počítám, spolu s ostatními radními, na tuto bohublou aktivitu jistě vyřadil nemalé prostředky obvodu.

    Kocourkov v přímém přenosu.

    Ale na to už jsme si přece zvykli…

    • Martin machalek říká:

      Ty můro, na rozdíl od tebe se umíme pobavit.umime zábavu vymyslet i zorganizovat.a to že se s námi pobaví pan starosta nebo pan radní neznamená že to platí obec.jmenem KHA Wasyl

[email protected] [email protected]