Neúnosná dopravní situace v Hrabové, pomůže magistrát nebo policie?

Od začátku rekonstrukce mostu na Místecké ulici v Ostravě-Hrabové se ve špičce (ráno a odpoledne) nedá “rozumně” dostat do centra Ostravy. Již před 20 dny jsem z pozice zastupitele požádal radní Hrabové, aby situaci řešili, především aby požádali policii o řízení křižovatky u čerpací stanice Shell. Úředníci mou žádost přeposlali policii a nic se neděje… .

Jelikož v pátek 27.5. 2022 jsem zaznamenal kolonu aut na Mostní v délce 1400m (celá silnice má délku 2000m), rozhodl jsem se kontaktovat magistrát a Dopravní inspektorát Ostrava. Třeba se začne konečně něco dít…

V pátek 27.4. 2022 kolona dosahovala 1400m

V pátek 27.4. 2022 kolona dosahovala 1400m


Dobrý den,

v souladu s informačním zákonem žádám Dopravní inspektorát Ostrava a Magistrát města Ostravy o poskytnutí níže uvedených informací.

Žádal jsem již vedení MOb Ostrava-Hrabová, aby konečně něco udělali (alespoň v dopravě) pro občany a požadovali/zařídili vhodný dohled/řízení provozu v křižovatce u čerpací stanice Shell. Jediná jejich aktivita byla, že mou žádost přeposlali na dopravní inspektorát a to ještě udělali úředníci, nikoliv samospráva na kterou jsem se obrátil. Do dnešního dne nemám odezvu ani od policie a ani od vedení městského obvodu. Jelikož v jednom směru Mostní ulice byla v pátek 27.5. 2022 kolona v délce 1400m a celý úsek má 2000m, je na čase, abyste zasáhli!!!

  1. Policie a magistrát: Co jste prosím prokazatelně udělali pro zlepšení dopravní situace v Ostravě-Hrabové na křižovatce Frýdecká x Mostní (u čerpací stanice Shell) od září 2019, kdy byl otevřen prodloužený úsek Mostní?
  2. Policie a magistrát: Z jakého důvodu není v těchto místech řízen provoz policií? Požádal magistrát o řešení této situace policii? Pošlete mi prosím předmětnou žádost magistrátu nebo jakoukoliv provedenou aktivitu, která měla vést ke zlepšení situace.
  3. Policie a magistrát: Co mohu jako zastupitel udělat pro to, aby magistrát požádal policii o řízení provozu u Shellky, nebo policie sama na mou žádost začala jednat? Nejde o nic jiného, než poslat tam někoho, kdo bude ráno a odpoledne řídit dopravu.
  4. Magistrát: Přestože není Ostrava investorem plánovaného kruhového objezdu, ptám se Vás jako účastníka řízení… Jaké má magistrát informace o termínu začátku realizace kruhového objezdu? Nebo nikdo na magistrátě Hrabová nezajímá a plánovaný termín Vám není znám? Prosím o sdělení všech konkrétních informací, které k budování kruhového objezdu máte, zajímají mě především termíny (povolení, začátku realizace, konec realizace, atd.). I informace, že nic k tomu nemáte je pro mě jako zastupitele nesmírně důležitá. Obzvláště před blížícími se volbami… co samospráva Ostravy a Hrabové pro nás občany neudělala, respektive udělala… nechala zašpuntovat celou Hrabovou – výjezd na Místeckou je uzavřen, na druhém výjezdu je kolona, na výjezdu k Vratimovu jsou kolony a do našeho území ještě nesmyslně vedete objížďku z Nové Bělé, kruhový objezd na Mostní je totálně zašpuntován a MHD má zpoždění – nemůže projet (samozřejmě většinou jen ráno a odpoledne – upřesňuji to, kdyby Vás napadlo se tam jít podívat např. ve 4 hod. ráno). Statistiku zpoždění MHD si klidně nechejte vyjet… v souvislostí s celou rekonstrukcí Místecké tam zpoždění musí být vidět.

Fotky z 27.5. 2022:

Kolona na mapě (1400m/2000m úsek):

Štítky: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]