Připravovaná stavba podjezdu ve Vratimově by měla začít v roce 2026

V souvislosti s tvořícími se kolonami v městském obvodu Hrabová na ulici Frýdecká jsem po Dopravním inspektorátu, Magistrátu města Ostravy napsal i na Správu železnic, abych se jich zeptal na aktuální informace ohledně budování mimoúrovňového křížení ulice s kolejemi ve Vratimově.

Dobrý den, pane Orkáči,

připravovaná stavba podjezdu ve Vratimově je součástí optimalizace a elektrizace trati Ostrava-Kunčice – Frýdek-Místek. Projekt je nyní ve fázi zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí, v návaznosti na rozhodnutí krajského úřadu tento záměr podléhá dalšímu posuzování a je předmětem celého procesu EIA.

Teprve ve chvíli, kdy se budeme blížit k vydání pravomocného územního rozhodnutí, bude moci Správa železnic vypsat zakázku na zhotovení dokumentace pro stavební povolení.

S ohledem na tyto skutečnosti nyní předpokládáme zahájení stavebních prací začátkem roku 2026. Dokončení realizace tohoto úseku je plánováno do poloviny roku 2029.

Termíny další přípravy a realizace jsou však podmíněny kladným projednáním v rámci územního a stavebního řízení a vydáním pravomocných povolení v plánovaných termínech.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Dušan Gavenda

Správa železnic, státní organizace
Generální ředitelství
tiskový mluvčí
úsek generálního ředitele, odbor komunikace

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]