Hrabová: Drcení materiálu v areálu Bety přerušeno!

V posledních měsících si mi stěžovalo hned několik občanů na hluk (vibrace) a prach, který se line z areálu Bety (BEST Ostrava). Rozhodl jsem se proto napsat bývalému majiteli areálu panu Březinovi komentář na jeho facebookových stránkách. Můj komentář zabral trošku jinak, než jsem čekal… . Konec dobrý, všechno dobré? Uvidíme!

Na můj veřejný komentář nakonec telefonicky zareagoval můj známý, který mi prozradil, že “má informace o drcení materiálu (zmetků), které probíhá nepravidelně již několik měsíců.”

Areál Beta | Zdroj: Video z kampaně pana Březiny

Areál Beta | Zdroj: Video z kampaně pana Březiny

Náš úřad o činnosti neměl žádné informace…

Jelikož by měl takovou činnost provozovatel minimálně ohlásit některému z příslušných úřadů, zeptal jsem se jako zastupitel nejprve našeho úřadu, jestli úřednice evidují jakékoliv informace o této aktivitě. Odepsala mi paní Faicová, že žádné informace náš úřad nemá a to ani stížnosti od občanů, kteří se tak pravděpodobně bojí, že úřad provozovateli prozradí jejich identitu – jak se již v minulosti u našeho úřadu stalo.

Drcení materiálu v areálu Bety bylo přerušeno!

Když už jsme s občany, kteří žijí v okolí areálu chtěli začít sbírat podpisy na stížnost pro úřad, zaslala mi úřednice Hana Šochmanová níže uvedenou zprávu, ve které mě informuje o přerušení drcení materiálu. Děkuji paní Šochmanové a děkuji mému známému, který mi poskytl informace o drcení materiálu.

Nyní bych chtěl poprosit rezidenty z okolí areálu, aby mi případně za nějakou dobu potvrdili, že v BEST Ostrava skutečně od drcení materiálu upustili a došlo tak ke zlepšení situace.

Dobrý den,

na základě Vašeho podání jsem oslovila zástupce vlastníka areálu firmy BEST (dříve Beta), který mi zaslal e-mailem toto vyjádření:

„Co se týká drcení materiálu v areálu BEST Ostrava, tak práce byly ihned přerušeny po Vašem ohlášení. Další takovéto práce nebudou již v areálu probíhat.“

S pozdravem

Ing. Hana Šochmanová
Úřad městského obvodu Hrabová

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]