Informace v den voleb: Školka v Hrabové stavbou MSK kraje?

Budova jak z minulého století, postrádající vzduchotechniku a alternativní zdroje energie pro snížení nákladů? Děti spí na zemi s otevřenými dveřmi, aby bylo v místnosti dýchatelno. Je vidět, že o tom nehlasují odborníci, ale jen mizivé procento občanů, což svádí k snadné ovlivnitelnosti. A to zveřejnění v den voleb, může ještě něco více vyvolávat pochybnosti o účelovosti této zprávy?

Školka měla dle žádosti o dotaci stát celkem 53 mil. korun, nakonec dle Úřadu MOb Ostrava-Hrabová jsme postavili školku ze svého za neuvěřitelných 80 mil. korun.

Na webu soutěže doposud chybí jakákoliv tisková zpráva, veřejné hlasování bylo ukončeno teprve minulý týden ve čvtrtek, ale na webu MOb Ostrava-Hrabová se právě v den voleb píše:

“V 16. ročníku soutěže “Stavba Moravskoslezského kraje” získala novostavba MŠ Hrabová hlavní cenu za rok 2021 v kategorii “Stavby občanské vybavenosti – novostavby”.

Starosta a vedení místní ODS udělali na poslední chvíli kde co, aby za veřejné peníze přímo zapůsobili ve svůj prospěch. Výlet seniorů, setkání jubilantů, kde starosta vedl sáhodlouhý monolog o tom, jak je současné vedení obce úspěšné. Na poslední chvíli vyhlášení školky budovou roku. Odhalení pomníku válečnému hrdinovi, s přeletem gripenů za účasti vedení města i senátora, přestože s datem odhalení hrdinu nic nespojovalo, kromě data blížících se voleb. O posledních Hrabovských listech ani nemluvě. Na druhé straně je nevyhlášení míst k volební propagaci a defakto znemožnění volební propagace na veřejných místech ostatním subjektům. Přesto si nelze nevšimnout volebního baneru koalice Spolu na travnaté ploše autobusové točny na Šídlovci. Účelové se jeví i přesunutí volební místnosti pro občany z jihu Hrabové, z pohodlně dochůzné vzdálenosti až k poměrně vzdálenému úřadu. Což pro většinu znamená, že nově budou muset pro cestu k volbám místo příjemné procházky použít auto či veřejnou dopravu. Úspěch Hrabovanů právě v této lokalitě v minulých volbách nastoluje otázku skutečného důvodu tohoto přesunu. O „úspěchu“ školky vedení obce nezapomnělo v den voleb informovat ani prostřednictvím mobilního rozhlasu, kde je opět rozesílání zpráv placeno z peněz nás všech, a to za každou odeslanou zprávu. Jaký rozdíl oproti SMSInfo Radka Orkáče, které léta financuje nezištně ze svých peněz.

Je na zvážení voličů zda dají svou důvěru někomu, kdo jejich peníze bez uzardění zneužívá ve svůj prospěch, nebo někomu, kdo pro prospěch obce a jejich občanů dělá dlouhá léta nezištně a bezúplatně.

Hrabované to je kupříkladu Hrabova.info, které vychází již téměř 8 let, první článek vyšel 11.10.2014 a od té doby Vás zásobuje pravidelnými informacemi z Hrabové, obdobně jako skupina Hrabová na facebooku. V uskupení těchto nezávislých kandidátů najdete lidi, kteří dlouho a nezištně pracují v místních spolcích, často v jejich vedení. Kupříkladu hasiči, sokoli a další místní spoky. Lidi, kteří mnohokrát dokázali, že Hrabová a zdejší občané jsou pro ně prioritou. Nemající politické ambice mimo obec.

Pevně věříme, že volič se nenechá ovlivnit účelovými lacinými pokusy vedení radnice ovlivnit voliče za peníze z jeho kapsy a svou volbu zváží srdcem i rozumem. A hlavně, ať se rozhodnou dát svůj hlas komukoliv, dostaví se k volbám a projeví tak svou vůli, kam má Hrabová v budoucnu směřovat.

 

Štítky:

20 Komentáře

  1. Svěží vánek říká:

    U školky se po lavičkách za 1.2 mil. korun, hlíně za mega, rodinném domě pro starostu a korupci na úřadě už ničemu nelze divit! Uplatit si soutěž a zveřejnit to v den voleb, na to stačí mít peníze. Lidé nejsou hloupí…

    • Monika Cerna říká:

      To opravdu se nekdo podepise jako svezi vanek? Me komentare vzdy mazete a s takovym podpisem je to v poradku. Taky si vybirate co je a neni proti vam, ze? Jste stejna sebranka jako starosta a spol.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Opravdu se tak někdo podepíše, to bohužel neovlivníme. Co se týče Vašich smazaných komentářů, za ty roky lze počet smazaných komentářů spočítat na prstech jedné ruky a obvykle na žádost přispěvatele. Můžete upřesnit kdy Vám byl komentář smazán a čeho se týkal?

  2. Martin Machalek říká:

    Hrabova info je lživý a útočný web….nevím zda Pan Runt či Pan Nagy byli lepšími starosty než Igor Travnicek…..ale za mne jako občana je lepší odvedená práce než **** na internetu.,…přeji všem hodně štěstí pod vedením agresivních politiku v čele naší obce …Wasyl

    • Radomír Orkáč říká:

      **** Nevhodné slovo bylo moderováno.

    • Milan Orkáč říká:

      Ano, pro některé to, Wasyle, byla asi těžká noc. Někteří možná dokonce zvažují pro ně v těžké chvíli “odstěhování” se z Hrabové. Ovšem neměl by si to být Ty, ale dosavadní tajemník ze Štramberka. Wasyle, je potřeba respektovat vůli občanů a ti jasně řekli, kam to ODS vedla a vystavili této straně vysvědčení. Jen věřím, že stejně těžkou noc jako Ty měl i šéfnovinář jednoho zcela lživého a v současné době nicneříkajícího plátku tzv. Hrabovských listů, a že uvolní místo někomu šikovnějšímu, aby lidé tak hojně nemuseli pro informace na to útočné hrabova.info. Myslíš, že odstoupí sám, nebo bude potřeba referendum? Doufám, že ses dobře vyspal a Tvá potřeba opustit Hrabovou se změnila v radost, že se Hrabová vymanila z mafiánských rukou.

      • anonymní mnich říká:

        Vždy je lepší návrat do rukou dětí konfidentů co vykřikují že mají na každého v Hrabové složku.

        • Milan Orkáč říká:

          Ano, to je to krásné demokratické, že právě ti konfidenti se mají strach podepsat.

          • Annonymní mnich říká:

            Stránkám kterým nevěřím nedávám osobní údaje. prosté

  3. Radku. Nevím, které posty jsou fejkove nebo pravé, ale sereš hovna, nikdo nic neukradnul. Jirka

    P.S. gratuluji k úspěchu, máš možnost ukázat co uděláš lépe. Ahoj Jirka

    • Šárka+Tomisová říká:

      Tak alespoň vidíme, co jsme měli v radě za “materiál”.
      Svou neZištnou práci pro obec můžete v dalším volebním období prokázat v opozici.
      Ostatně již v minulých volbách jste se do zastupitelstva dostal s odřenýma ušima.
      Co si pamatuji, byl jste druhý na kandidátce, jako starostův “kúň” a skončil jste pátý.
      Doporučuji mírně změnit slovník, jsme přece jenom malá obec.
      Krásnou neděli.

      • Petr+Žižka říká:

        Lépe bych to asi nevyjádřil, paní Šárko. Snad bych jen připomněl, že tento hulvát (cituji Jiřího Dolejšku: “sereš hovna…” konec citátu), nahradil v radě obce srdcaře Petra Nováka. Věřím, že nebesa byla Petrovi otevřena. Takže za mne, který v Hrabové strávil dlouhá a krásná léta a tedy snad má stále aspoň malé morální právo tamní dění sledovat: alespoň u vás platí, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.

  4. NeDekuji říká:

    Volby skončily. Bude mít Hrabová loutkového starostu? Nebo jednička kandidátky odstoupí? Bude pokračovat horečná desinformační demagogie. Postaví se něco v Hrabové za další 4 roky?

  5. Roman Strakoš říká:

    Máte pravdu! Už i na idnes.cz lžou, že uvádí jako stavbu roku 2021, v kat. občanská vybavenost – novostavba, naši školku. Ještě že máme v naší obci tolik odborníků projektantů a architektů, jejichž názor je lepší než názory odborné poroty.
    Doufám, že omyl v příštích 4 létech napravíte, a bude na střeše školky vybudováno pole FV panelů a za ní tepelné čerpadlo o vysokém výkonu. Tak, aby i úřad a kulturní sál, ke kterým každý občan dojde po krásném chodníku nebo nově osvětlené cestě, byly moderně a ekologicky vytápěné. A to i přes ty otevřená okna, kterými bude ten Svěží Vánek proudit.
    PS: těším se, až si já, ale hlavně děti zasportují v Centru vrcholových sportů Hrabová. I když “pár zastávek” daleko je velká hala Dubina.

  6. Martin Machalek říká:

    Tak včera těžká noc,dneska těžké odpoledne….právě včera jsem si říkal Radku že po vzoru Putina a jiných totalitnich politiku budeš chtít odstranit pár nepohodlných lidí…tak už to máme tajemníka,šéfredaktora,ještě někdo?ale zajíci se počítají až po honu….tak za čtyři roky budeme bilancovat….a Romanovi Strakosovi díky za krásný příklad dezinformací….,👍👍👍

    • Šárka+Tomisová říká:

      Wasyle stárneš a blbneš, ale to je jiný příběh…
      krásný zbytek neděle 🙂

    • Milan Orkáč říká:

      Asi pro slzy nevidíš, to kdo psal tu připomínku, nebyl Radek Orkáč. Prostě Šárka Tomisová Ti to napsala správně, jen doplňuji, že já už používám brýle a Tobě to doporučuji také.

  7. Martin Machalek říká:

    A to jsi napsala pěkně 👍👍👍

  8. Martin Machalek říká:

    Já si všiml že to byla Šárka Tomisova i bez brýlí…proto jsem odepsal v ženském rodu….napsala …

  9. Martin Machalek říká:

    Já jsem byl operovany,ale ne na hlavu..,

[email protected] [email protected]