Ostrava-Jih: Nový rok 2024 začne tradičním ohňostrojem – 1.1. 2024

O působivé vykročení do roku 2024 se postará novoroční ohňostroj. Patnáctiminutová show odstartuje u kruhového objezdu v Hrabůvce v 18 hodin. Předcházet jí budou od 17.55 hodin slavnostní proslov a státní hymna. Účastníci spatří ve výšce 80 až 100 metrů různobarevné scénické obrazce. Postarají se o to tři základní odpaliště a šest pomocných. K rozmanitosti ohňostroje přispěje dynamický hudební podkres. Závěr v pyromuzikálním stylu doprovodí takzvané kulové pumy, jejichž průměrné rozprsknutí na nebi je 150 metrů. Zábava ovšem začne už dříve. Od 15 do 22 hodin chystají

DJs Fresh radia novoroční program na nedalekém Náměstí Ostrava-Jih, kde si zájemci budou moci rovněž vychutnat vybrané drinky na přípitek nebo zahřátí. Technická náročnost akce přinese změny v dopravě. Od 17.55 do 18.20 hodin nebudou po kruhovém objezdu projíždět automobily, zastaven bude i průjezd tramvají. V okolí ulic Horní a Dr. Martínka musejí řidiči i chodci od 17 do 19 hodin počítat s uzavírkou dopravy, výlukou autobusové dopravy (od 17 do 19 hodin) a výlukou tramvajového provozu (od 17.55 do 18.20 hodin).

Štítky: ,

8 Komentáře

  1. Max říká:

    Je vidět, ze pořekadlo “Čert nikdy nespí “ se k vám hodí , podle času uvedeni příspěvku.

    • Radomír Orkáč říká:

      Článek buď může být zveřejněn okamžitě po publikaci (a je tam propsáno datum okamžité publikace), nebo může být publikování článku naplánováno (propsáno bude naplánované datum a ke zveřejnění dojde v čase přístupu kohokoliv – ano i čerta – na Hrabová.Info). V drtivé většině případů, co zde bylo za posledních 10 let zveřejněno mezi půlnocí a pátou ráno, jsou naplánované příspěvky. Vždy se snažím, aby byly články na titulní straně co nejdéle, proto je nahrazuji plánováním v ranních hodinách. Kdo ve čtyři ráno přistoupil k webu Hrabová.Info a zajistil tím zveřejnění naplánovaného článku, jsem dohledával. Musím Vás zklamat, čert to nebyl a spíše se jedná o rčení “Ďábel se ukrývá v detailech”. Mohu něco upřesnit? Hezké svátky;-)

  2. Miroslav Strakoš říká:

    A bude? Ministr Rakušan navrhuje zrušit.

  3. Boršányi říká:

    Dotaz: kolikátého bude ohňostroj?

    • Radomír Orkáč říká:

      1.1. 2024 u kruhového objezdu v Hrabůvce v 18 hodin.

  4. Miroslav Poláček říká:

    Vážení spoluobčané z Hrabové. Mohl bych Vás poprosit, aby jste omezili používání zábavní pyrotechniky v naší obci na Silvestra. Nemusíte respektovat návrh pana Rakušana, ale své spoluobčany a vedení našeho obvodu, kteří by omezení také přivítali. Bude ohňostroj v Hrabůvce a Vy se můžete těšit na megashow s hudbou. V Hrabové, pokud se už nemůžete dočkat na 1.1. v 18 hodin do Hrabůvky, tak se na Tajze v Hrabové každoročně odpaluje po půlnoci a trvá cca 10 minut. Myslím, že by to Šídlovákům a okolí mohlo stačit. A pokud přesto musíte odpálit nakoupenou pyrotechniku, tak prosím dodržujte bezpečnost a také po sobě ten nepořádek ukliďte. Děkuji za pochopení.

[email protected] [email protected]