Co vyroste na pozemku vedle školy?

Včera jsem byl upozorněn jedním občanem Hrabové, že objevil nabídku na prodej rovinatého pozemku o rozloze 11.790 m2, který se nachází bezprostředně vedle školy. Jedná se o developerský pozemek určen pro bytovou zástavbu, označenou v územním plánu jako “bydlení hromadné”.

Informace o formě a podmínkách prodeje nebyly zveřejněny, ale mají být k dispozici v kanceláři aukční a realitní společnosti GAVLAS.

Občané bydlící v místní části zvané Hradčany (okolí ulice Hradeckého, respektive u Sklenářství KOHOUTEK) v těchto dnech zvažují sepsání petice a to proti plánovanému projektu na výstavbu bytových domů v zatáčce před točnou autobusů na Šídlovci. Podle mých informací jim vadí především plánovaná výška bytových domů, zásah do přírody a předpokládaný pokles tlaku pitné vody, který je již v této místní části citelně slabý.

Jestli bude nakonec petice ze strany občanů skutečně sepsána a jak ji ještě ovlivní tato nabídka blízkého developerského pozemku, ukáže čas…

Štítky:

8 Komentáře

  1. Bednářová Šárka říká:

    Tak tady se už opravdu někdo zbláznil. Na nejmenším kousku pozemků v Ostravě chcou postavit sídliště. A nikoho nezajímá, jak to bude vypadat. Pětipatrové domy. A s naší dosud klidnou Hrabovou se můžeme rozloučit

    • Jan Dvořák říká:

      Je to ještě horší – na nejmenším kousku CO NEJVĚTŠÍ sídliště… Chudáci by přitom byli především ti, co by tam bydleli.

      • milan orkáč říká:

        Ale Honzo, co zákon nezakazuje, to je přece povoleno. Petice již je zbytečná a je to potřeba občanům Hradčan říct. Je pozdě, již se řeší přípojky vody. Pokud budeme součástí Ostravy a ne samostatní, pak to je vždy jen cár papíru s podpisy, který na rozhodnutí Magistrátu nemá vliv, tak jako negativní stanovisko rady obvodu Hrabová či stanovisko zastupitelů. Copak jsi to nezaregistroval? Je to totéž, jako zpracování odpadů za Farskou či rozšíření množství pecí při výrobě brzdových destiček…Té firmě stačilo dát pár kaček na dokončení parku Hrabovanka a smrad vlastně v Hrabové nikomu nevadí…Ti lidé, pokud tam vznikne sídliště s pěti podlažími budou bydlet podle “normy” na zelenou plochu a navíc je přímo u zastávky MHD a to se počítá. Názor, že se jedná o záplavovou plochu je v 21. stletí již překonaný.

        • Jan Dvořák říká:

          Souhlasím, že na petici je pozdě – ostatně informace o toto záměru byla na tomto webu již před několika měsíci. Ale pokud se hrabovská rada dostatečně nebrání, tak je úplně jedno, zda jsme součástí Ostravy nebo ne, protože třeba o zmíněných výrobách stejně rozhodoval krajský úřad a to by se nezměnilo. Ale určitě je potřeba změnit současný autokratický přístup magistrátu.

          • milan orkáč říká:

            Nesouhlasím, jedna samostatná obec peticí blokuje stavbu přehrady, byť je to záměr nejen kraje, ale celostátní. Prostě pokud jsme pouhý obvod, tak toho moc nesvedeme.

            • Jan Dvořák říká:

              Ta přehrada (zřejmě Nové Heřminovy) stejně bude, protože povodně roku 1997 ukázaly, že prostě na řece Opavě někde být musí. Jenže bytovky mohou být kdekoliv jinde, drtička tam kde nikoho nebude rušit a smrady nemusí být vůbec, jen upravit technologii. Pokud ale nebudeme dělat nic, tak opravdu nic nesvedeme.

  2. Jan Kobersky říká:
  3. Andrea Rončková říká:

    Nesouhlasím s výstavbou, už dálnice vše klidné narušila.

[email protected] [email protected]