Opraví Makro hrboly na “své” silnici?

Před více než rokem upozornil občan Hrabové pan Rudel zastupitele, že nikdo roky neřeší zvlněnou cestu u Makra. Prověření situace si tehdy vzala za úkol paní Ing. Faicová, ale rok se nic ze strany Makra neděje. Od tohoto článku si slibuji, že by si ho mohl přečíst někdo ze zaměstnanců Makra a došlo by tak k apelu na vedení, aby se cesta konečně po mnoha letech opravila.

Daný úsek silnice patří Makru, hrboly jsou po obou stranách již několik let

Daný úsek silnice patří Makru, hrboly jsou po obou stranách již několik let

V lednu letošního roku jsem při dohledu nad řešení podnětů zjistil tento stav (odpověď paní Faicové):

Požadavek jsem předala zástupci Makra. Žádost šla 11.11. 2019. Až bude cesta opravena, uvidíme to všichni. Je to otázka peněz, zástupce Makra říkal, že se tím začnou zabývat na jaře. Pořád se na to někdo ptá, tak se nebojím, že bych opomněla mu to příležitostně připomenout.

Uběhlo jaro, léto a teď jsme v polovině podzimu a nikdo se podnětem nezabýval. Proto jsem se před 14 dny zeptal přímo zástupců Makra sám z pozice zastupitele, ale prozatím mi přišlo pouze potvrzení o zpracování od Informační linky MAKRO. Můj email ze dne 11.11. 2020, čili na den přesně rok od doby, co byl původní podnět občana předán našim úřadem zástupcům Makra:

Dobrý den,

z pozice zastupitele, na kterého se obrací velké množství obyvatel z Ostravy-Hrabové, již přes rok řeším s našim úřadem opravu hrbolů na veřejné cestě, která je však v majetku Makra v Ostravě-Hrabové.

V katastru Ostravy-Hrabové sice vidím u pozemku 190/63 společnost METRO Properties ČR s.r.o., ale věřím, že tento úsek ulice Prodloužená má přes tuto firmu vazbu právě na Makro v Hrabové.

Před rokem na jednání zastupitelstva vystoupil jeden z nespokojených občanů, který nám zastupitelům vyčetl, jak je možné, že před Makrem jsou na obou stranách cesty obrovské hrboly a roky je nikdo “neřeší”:

“(31.10. 2019) Zápis z jednání ZMOb -> Pan Rudl upozornil na zvlněnou cestu u Makra. Ing. Faicová toto prověří.”

Od té doby celou dobu řeším zajištěním opravy s našim úřadem, ale neúspěšně.

Věřím, že je i ve Vašem zájmu, aby se již ty dva hrboly “odstranily” a svislé značky tam po měsících vystřídá rovná cesta. Jak jistě víte, přes tyto dva hrboly musí přeskakovat desítky tisíc aut týdně, mezi nimi i Vaše zásobování a jejich oprava se táhne již bohužel několik let.

Vím, že žijeme v nelehké době, ale možná právě proto je vhodná doba na výjimečné činny, které jsou dlouhou dobu odkládány.

Za kladné vyřízení, nebo alespoň vyrozumění, co pro vyřešení může udělat MOb Ostrava-Hrabová, děkuji.

S přáním pěkného dne, Radomír Orkáč

Evidence události: https://trello.com/c/qrKjswcI

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]