Hrabová: Pomůže úřad občanům a zamezí autům průjezd v podjezdu pod Mostní?

Od otevření prodlouženého úseku Mostní uběhly již téměř tři roky a postupem času si občané museli zvyknout na různé objížďky, zajížky či omezení a zákazy, které zde původně celá desetiletí nebyly. V nedávné době současné vedení městského obvodu rozhodlo, že omezí průjezd z Mostní na Poplužní ulici přes ulici Dubraviovou a druhý den od postavení sloupků dali pokyn na jejich odstranění.

Již tehdy jsem celou záležitost řešil neformálně s jedním z místních strážníků městské policie a ten mi tehdy řekl, že “tady” sloupky význam nemají, ale že si myslí, že by měly být umístěny někde na Domovské v úseku mezi Mostní a Poplužní ulicí.

Na domovské ulici málem auto srazilo dítě

V tomto týdnu mě kontaktovala známá, která mě požádala, jestli bych nemohl prostřednictvím úřadu požádat o umístění sloupků na Domovské v blízkosti ulice Poplužní, kde dle jejich slov za den projede několik aut (takto mi to mimochodem řekl právě i strážník městské policie) a že zrovna “dnes” málem auto srazilo dítě… . Jen během hodiny, kdy se má známá v těchto místech pohybovala, projelo tímto úsekem dle jejich slov pět aut.

Vytvoření operativního návrhu na umístění sloupků

Tento text jsem před zveřejnění zaslal z pozice zastupitele na úřad v Hrabové s cílem požádat o vytvoření operativního návrhu. Jde o to, že u značky “Stezka pro chodce a cyklisty (č. C 9a)” v zákoně chybí zásadní věta: Že zakazuje vjezd motorovým vozidlům. A co není zakázáno, je dovoleno; městská policie tu právě kvůli této značce nemůže hlídat a rozdávat pokuty, když nemá oporu v zákoně.

Značka nezakazuje vjezd motorovým vozidlům. A co není zakázáno, je dovoleno; městská policie tu právě kvůli této značce nemůže hlídat a ro

Značka nezakazuje vjezd motorovým vozidlům. A co není zakázáno, je dovoleno.

Jestli je výklad z roku 2012 stále aktuální, to nevím, ale auta tímto úsekem projíždějí a úřad by tomu měl aktivně bránit. Jestliže občané i strážníci městské policie tvrdí (jsem schopen předat na tyto osoby kontakt), že tudy auta jezdí a ohrožují chodce i cyklisty, pak je něco špatně… Bude to úřad řešit?

Začátek Domovské ulice

Začátek Domovské ulice

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]