Dokument ke stažení: Kostel sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě-Hrabové

Hrabovský rodák a občan, historik PhDr. Martin Slepička (*1993) napsal a úspěšně obhájil v roce 2020 svou rigorózní práci, která má název „Kostel sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě – Hrabové“. Navazuje na publikaci, kterou napsal o této historické památce v roce 2015, aktualizuje výsledky staršího bádání a obohacuje je o řadu nových poznatků. Takto uvedl minulý týden Vladimír Slavík na svém blogu Martinovu práci a v závěru dodal, že by se měla jeho práce zveřejnit na webu.

Martina Slepičku jsem požádal, zda by mi jeho rigorózní práci zaslal ke zveřejnění na Hrabová.Info a jelikož tak obratem učinil, je mi ctí a potěšením zveřejnit odkaz ke stažení: Kostel sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě-Hrabové (PDF)

Zdroj úvodního textu: https://vladimirslavik.netstranky.cz/hrabovske-noviny/knizni-patek-o-rigorozni-praci.html

Štítky: , ,

Jeden komentář

  1. Vladimír Slavík říká:

    Doufám, že alespoň některé občany publikace historika PhDr. Martina Slepičky zaujala. Škoda, že nebyla na webových stránkách městského obvodu zveřejněna již dříve, konkrétně v roce 2020. Vžyť si tento web ze svých daní platíme i proto, abychom si mohli přečíst i tyto a jim podobné informace. Třeba i text obecní kroniky za rok 2018, 2019, 2020.

[email protected] [email protected]