Zápis z jednání komise výstavby – 1.11.2017

Zápis z jednání Komise výstavby, dopravy a ekologie
Rady městského obvodu Hrabová dne 1. 11. 2017

Přítomni: dle prezenční listiny

Usnesení:

  • Komise doporučuje RMOb zpracovat operativní návrh umístění vhodného počtu retardérů na ul. U Kotelny nezbytného k docílení snížení rychlosti na předepsanou a před realizací informovat občany o tomto operativním návrhu (1 člen proti)
  • Komise doporučuje RMOb pozvat zástupce firmy Brembo na ZMOb ve věci řešení zápachu.
  • Komise doporučuje RMOb provést ořez dřevin zasahujících do ul. K Nadjezdu podél Místecké včetně zatáček.
  • Komise doporučuje RMOb upravit část svahu pod ul. Domovskou u Místecké pro sáňkování dětí. (3 členové se zdrželi)

Zapsal: Dvořák

Štítky:

5 Komentáře

  1. DRadoslav Ruppenthal říká:

    Dobrý den. Rád bych věděl jak se chce obec příští rok postarat o prujezdnost obce az dojde k uzavření ulice Rudná a vecina dopravy pojede přes obec na Vratimov. Kruhový objezd na Mostní ještě není a od Března to má začít. Děkuji za odpověď.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Dobrý den pane Ruppental. Nedá mi to a proto vám chci sdělit, že tyto dotazy je velmi dobré adresovat přímo na obec. Webová adresa je http://www.ostrava-hrabova.cz. Tam jsou kompetentní osoby, které vám(i nám) na dotazy určitě rádi odpoví. Tady věřím, že správce tohoto webu by určitě informace vyzískal, ale proč přes třetí osobu…

    • Jan Dvořák říká:

      Komise žádnou informaci o uzavírce Rudné od obvodu ani odjinud nemá a tudíž se tím nemohla zabývat. Prověřím, ale dosud všechny opravy Rudné byly vzhledem k šířce komunikace řešeny obousměrným provozem po polovině vozovky, nikoli úplnou uzavírkou.

  2. Vladimír Petana říká:

    Dovolil bych si přípodotek k:
    Komise doporučuje RMOb zpracovat operativní návrh umístění vhodného počtu retardérů na ul. U Kotelny nezbytného k docílení snížení rychlosti na předepsanou a před realizací informovat občany o tomto operativním návrhu (1 člen proti)
    Byl bych moc rád, kdyby se navrhlo inteligentnější řešení než jsou klasické šroubované retardéry, které již máme na Šídlovi na více místech. Ten na V.Huga mám pod oknem. Slyším již poněkud hůře, takže mi nevadí občasné šílené brždění, vadí mi postupně se uvolňují části a jejich celková postupná degradace. Ten náš již byl obnovován a posunut, protože se ” vymlátily” kotvy.
    Malovaný pruh s 3D efektem nemá pro místňáky význam, ignorovali by to.
    Pěkně je to vyřešeno v jedné obci v Německu, kde se posledních několik roku občas pohybuji. Cesta ke škole v obytné čtvrti je dosti široká a i přímá. Je však metodou zig-zag zúžena. Jsou na ni na šíři pruhu implantovány poloostrůvky s květinami a i se stromem. Když to rozjedete, tak jedete slalom speciál a musíte zpomalit. ( na google earth 49.4825950N, 7.6421139E obec Weilerbach ul Ostpraussenstrasse ). Samozřejmě je to na mnoha jiných místech.
    Jinak na české poměry pěkné a inteligentní řešení úpravy páteřních komunikací jsme objevil v městečku Horní Jelení v Pardubickém kraji ( kousek severně od hlavní silnice Vysoké Mýto – Holice)

  3. Jan Dvořák říká:

    Je samozřejmě pravda, že asfaltový práh vytváří menší hluk a neničí tak auta. Toto bylo na komisi navrženo a diskutováno, ale nakonec zavrženo, protože zástupcům úřadu se nelíbilo, že je to dražší (ovšem pouze pořizovací náklady, s nutností oprav již je to jinak), ale také padl názor, že montovaný retardér se dá snadno odstranit, až si začnou stěžovat ti, kteří retardéry nechtějí. Osobně věřím, že v tomto případě zdravý rozum zvítězí, i když cesta k tomu bude bohužel asi poněkud delší.

[email protected] [email protected]