Oprava povrchu vozovky na ulici K Pilíkům v úseku mezi ul. Poplužní a Bělskou

Skanska upozorňuje občany na dnešní opravu vozovky K Pilíků, viz včerejší zpráva zde na Hrabová.Info.

Na jednáních zastupitelstva si občané z okolí ulice K Pilíkům chodili v minulosti často stěžovat “mimo jiné” na stav povrchu vozovky, která vede kolem jejich rodinných domů. Vedení obce řešení této problematiky z různých důvodů dlouhodobě odmítalo, ale nakonec narazilo na argumentaci pana Milana Daníčka a povrch vozovky bude ještě v tomto měsíci (červenec 2020) opraven.

Rada MOb Hrabová tedy nakonec pod tlakem veřejnosti objednala opravu povrchu vozovky u společnosti Skanska a z našeho rozpočtu na to půjde 215 894,86 Kč včetně DPH, viz smlouva o dílo v PDF. Na můj dotaz “jaký bude nový povrch vozovky” směrem k úřadu, odpověděla paní Faicová: “bude tam asfaltový recyklát, který bude ošetřen nátěrem z emulze s podrceným kamenivem”.

V předešlých týdnech zajistil úřad na žádost občanů i ořez nebezpečných (ostrých) keřů. Fotky s aktuálním stavem vozovky a po ořezu keřů jsou na Google Photos:

Pan Daníček v poslední fázi boje za opravu vozovky “citoval odpověď starosty a Rady MOb Hrabová”:

Komunikace K Pilíkům v úseku mezi ul. Poplužní – Bělská byla původně hrázkou u rybníka, tudíž nesplňuje dnešní normy týkající se šířky komunikace. Územní plán bohužel tuto lokalitu vede jako území určené pro výstavbu rod. Domů. Městský obvod Hrabová usiluje o změnu územního plánu, zatím bez úspěchu. Když se pozemky kolem komunikace začaly prodávat jako stavební, museli si stavebníci být vědomi toho, že komunikace je, jaká je. Většina z nich postavila své ploty přesně do hranic pozemků, tudíž nezbyl prostor pro případné rozšíření komunikace.

Na výše uvedené pan Daníček reagoval takto:

Toto stanovisko je snad i za hranou zákona a slušného chování. Od doby, kdy v daném místě byly rybníky byly dvě světové války, spadly atomové bomby, byla studená válka, vládli u nás komunisti…

Celá komunikace (v PDF) pana Milana Daníčka stojí za přečtení, v závěru zprávy je dokonce zmínka i o výstavbě kulturního domu:

Nakonec plánování nutnosti přístavby kulturní místnosti k budově úřadu, při zvážení všech pro a proti, je jen další ukázkou postupu vedení Obce, kdy racionální důvody jsou překryty jinými argumenty, ale to neznamená, že to tak může zůstat a zůstane. Jsem přesvědčen o tom, že kontrolou vedení Obce a vyvozováním důsledků se může dosáhnout změny.

[pdf-embedder url=”https://www.hrabova.info/wp-content/uploads/2020/07/F-UMOb-Hrabova-zastupitelstvo-1.pdf” title=”F UMOb Hrabova zastupitelstvo 1″]

Štítky: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]