Online přenos z jednání zastupitelstva – 24.2. 2021

Včera jsem si přečetl zápis z jednání Rady MOb Ostrava-Hrabová a byl jsem nepříjemně překvapen, že teprve nyní začalo vedení městského obvodu řešit online přenos z jednání zastupitelstva. Když se v ČR loni schylovalo k propuknutí druhé pandemické koronavlny, zaslal jsem prostřednictvím našeho úřadu k rukám tajemníka a starosty výzvu, aby se nehazardovalo se zdravím lidí a umožnilo se lidem sledovat jednání online.

Doslova jsem napsal “Důležité body jako strategický plán nebo prezentace sportovní haly, by měly být projednány s veřejností v době menšího ohrožení zdraví osob a prosím o prověření možnosti ONLINE přenosu (jak je běžné jinde) a pokud není možná realizace, prosím o vysvětlení proč.”

Tajemník úřadu Jan Socha mi 5.10. 2020 napsal “Nemáme s tímto zkušenosti a dostatek času k realizaci.” a v posledním zápisu z jednání rady ze dne 3.2. 2021 se píše “Proběhla debata o videonahrávkách zasedání ZMOb. Radní prozatím nenašli shodu.”

Online přenos z jednání zastupitelstva – 24.2. 2021

Přestože to nelze prokázat, na jednání zastupitelstva se v prosinci 2020 pravděpodobně nakazili koronavirem tři zastupitelé. Je pochopitelně možné, že jsme se nakazili jinde, ale pro jistotu jsem včera zaslal dotaz na krajskou hygienickou stanici, jestli je povolena výjimka pro jednání zastupitelstva (dodržování 2m rozestupů).

Ilustrační foto: První zasedání nového zastupitelstva Hrabové | Ilona a Libor Hromádkovi

Důležité je začít a nevymlouvat se na to, že něco nejde!

Dnes jsem zaslal tajemníkovi úřadu Janu Sochovi požadavek, aby mi v zasedací místnosti zajistil aktivaci zásuvky počítačové sítě, kterou použiji pro vlastní online přenos (prostřednictvím Youtube nebo Twitteru) z jednání zastupitelstva. Pokud se mi nepodaří zajistit internetovou konektivitu od úřadu, budu muset využít buď 4G síť nebo síť místního spolku Hrabová.Net. Nicméně udělám vše pro to, aby se jednání zastupitelstev od roku 2021 přenášelo online.

Odkaz na přenos zveřejním v den konání zastupitelstva.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]