(FOTO) Bude hlína pro školku nakonec zdarma?

Na jednání zastupitelstva se mi podařilo, i přes neskutečný odpor prakticky všech koaličních zastupitelů, zastavit schválení změnového listu, který by umožnil společnosti Morys nakoupit hlínu pro vyrovnání terénu u stavby mateřské školy za úřadem v hodnotě až 600 000 Kč.

Přímo na jednání zastupitelstva mi starosta oponoval, že mnou vytipovaná hlína (hlína u hřbitova, hlína vedle kopce na ulici K Nadjezdu, i mnou domluvená hlína v potřebném množství z průmyslové zóny) je nevhodná a že se to musí schválit.

Dne 24.2. 2021 mi napsala paní Petra Pivovarová z CTP, že pro Hrabovou potřebnou hlínu mají (cca 995 m3) k dispozici: „Potvrzuji, že máme požadovanou zeminu k dispozici.“

Zaplatí dodatečně městský obvod za tyto vícepráce, když to předem zastupitelstvo neschválilo?

Firma musí dle smlouvy o dílo mít vícepráce předem schváleny zastupitelstvem. Přestože jsme změnový list na zastupitelstvu letos v únoru neschválili, dnes společnost SMOLO (subdodavatel společnosti Morys), dovážela z kopce z ulice K Nadjezdu ke školce za úřadem hlínu, která již vyrovnala značnou část požadované plochy (ze změnového listu). Z toho usuzuji, že když se chce, všechno jde a hlína bude zcela zdarma, jinak by byla porušena smlouva o dílo, jak již v minulosti prohlásil právník Transparency International.

Doufejme, že pak kopec opět společnost SMOLO zahrne hlínou od hřbitova a děti budou mít v zimě kde sáňkovat.

Fotky jsou na Google Photos:

Štítky: ,

Jeden komentář

  1. Šárka Tomisová říká:

    A starosta by tam mohl – za své – vysadit “Trávníček”.

[email protected] [email protected]