(FOTO) Dohlíží úřad na likvidaci stavebního odpadu?

Firmy najaté městským obvodem pravděpodobně likvidují stavební odpad prostřednictvím kontejnérů na komunální odpad. Celou problematiku “stavebního” odpadu otevřel článek s fotkami loni v prosinci: (FOTO) Šídlovec: Stavební odpad zaplavil běžné kontejnery.

Likvidují nesprávně odpad stavební firmy najaté obcí?

“To není jen drzost běžného občana, ale velmi často drzost firem pracujících na obecním majetku nebo pro obec. Ač mají jistě ve smlouvě úklid a likvidaci odpadu, ten končí při opravách bytů na Šídlovci pravidelně v kontejnerech. Třeba ty ve dvoře ulic V. Huga, Obchodní, Příborská by mohly vyprávět.”, napsal jeden z nespokojených občanů.

Kdo má dohlížet na rekonstrukci bytů ve vlastnictví obce?

Bytový technik Patrik Weiss z našeho úřadu zareagoval takto: “Velmi často se to týká firem pracujícich na rekonstrukcích obecních bytů? Můžete teda jistě uvést, o které byty se jedná. Velmi často a byty jsou široké pojmy. Jelikož jsem na pozici technika nastoupil v lednu 2021. Nepředpokládal jsem, že někdo zde dnes uvádí své názory na zneužívání kontejnerů z let minulých. Pokud se tak skutečně dělo v minulosti, mělo na to být poukazováno tehdy.”

Občan se nenechal odbýt a ještě zareagoval takto: “Nemělo by na to být poukázáno nikdy, protože by to měli ohlídat lidé mající to v gesci. Proto si je občané (daňoví poplatníci) platí. Pokud vydržíte a já dožiji důchodu, slibuji že celou penzi stravim s fotoaparátem u popelnic.”

Kdo provádí stavební úpravy ve vchodě na V. Huga 456?

V pátek 14.1. 2022, čili jen měsíc od kauzy na facebooku, si několik občanů všimlo, že stavební firma, pravděpodobně najatá obvodem, likviduje nesprávně stavební odpad. Úředníci však v pátky pracují do 12. hod., proto jsem již pana Weisse nekontaktoval telefonicky, ale dnes mu napíšu, aby se k celé záležitosti vyjádřil: “Prosím o vyjádření a zároveň doložení všech rekonstrukcí bytů na Šídlovci v loňském roce, že byl stavební odpad zlikvidován.”

Podněty od občanů a ani jejich jména si dovolím nezveřejnit, protože si to nepřejí: “Ne nechci. Už jsem měl propíchané gumy na autech.”. Fotky od třech různých občanů jsou na Google Photos:

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]